Kevin Schijven Kevin Schijven
22/01/2021 20:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/01/2021 20:04

Bitcoin (BTC) gaat naar $500.000 als instituties blijven kopen, zegt SkyBridge Capital COO

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) gaat naar $500.000 als instituties blijven kopen, zegt SkyBridge Capital COO

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Volgens Brett Messing, COO van SkyBridge Capital, kan de prijs van bitcoin (BTC) boven de $500.000 uitstijgen zo lang het geen niche activa blijft:

“Bitcoin is ofwel een super niche activa die tussen $500 en $50.000 wordt verhandeld, of het is meer dan $500.000 waard. Het is moeilijk voor mij om in te zien hoe $150.000 logisch zou zijn.”

Of het een niche activa blijft hangt af of het aantal institutionele investeerders in de markt blijft toenemen en ze blijven kopen, aldus Messing aan Decrypt. SkyBridge Capital is een investeringsmaatschappij met $7 miljard assets under management (AUM) onder leiding van Anthony Scaramucci die kort communicatiedirecteur van het Witte Huis was.
Daarnaast vertelt Messing aan Decrypt dat het bitcoin fonds van SkyBridge, dat begin dit jaar lanceerde, inmiddels gegroeid is tot $370 miljoen, terwijl het bedrijf eigenlijk nooit van plan was om überhaupt in bitcoin te investeren.
Eerder vandaag was op Crypto Insiders te lezen dat volgens een nieuw onderzoek de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies naar $2 miljard kan stijgen als meer institutionele beleggers de markt betreden.
Toch zijn nog velen van hen nog huiverig vanwege zaken als onduidelijke regelgeving, onderontwikkelde marktinfrastructuur en risico omtrent beveiliging. Messing is het meest bezorgd over de gevolgen als de marktinfrastructuur uiteen zou vallen:

 “Waar ik me het meest zorgen over zou maken, is het uiteenvallen van de infrastructuur. Het feit dat Coinbase elke keer dat de markt beweegt uitvalt, denk ik dat dat zorgwekkend is voor serieuze instellingen.”

Ook is hij bezorgd over een bitcoin exchange-traded fund (ETF) en de gevolgen ervan op het fonds van SkyBridge. Hij denkt dat een bitcoin-ETF wellicht binnen een jaar goedgekeurd zal worden:

 “Een ETF zou ons buiten werk stellen, in die zin dat ons fonds doorgaat, maar we zullen geen kapitaal kunnen aantrekken. Toen we het fonds lanceerden, gingen we ervan uit dat we een tot drie jaar tijd zouden hebben om kapitaal aan te trekken. Ik denk dat we nu geluk zullen hebben als het een jaar is.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie