Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) gaat niet weg. Het wordt sterker, zegt Amerikaans congreslid

Amerikaans congreslid Tom Emmer zegt dat bitcoin (BTC) hier is om te blijven en het alleen maar sterker zal worden. Dat zei de Republikein in een interview met Anthony Pompliano op 3 augustus.

Zodra we uit de crisis komen, gaat Bitcoin niet weg. Het wordt sterker. En nu zegt Brian Brooks ‘Hé, instellingen, je kunt dit gaan bankieren. Je kunt het nu opslaan en ermee aan de slag.’

- Advertentie -

Emmer verwijst hiermee naar het besluit van Office of the Comptroller of the Currency (OCC) dat banken en financiële instellingen in de VS nu cryptocurrencies van klanten mogen opslaan. Emmer meldt dat hij een fan is van decentralisatie in financiën en noemt het bitcoins sterkste eigenschap. Volgens Emmer is gecentraliseerde controle (bijna) nooit goed.

Het komt best goed uit als jij degene bent die in die groep zit of die man is. Maar na een tijdje, als je niet in de groep zit, als jij niet degene bent die de beslissingen neemt over de toewijzing, eindigt dit ding maar op één manier. En het is nooit goed geweest, ongeacht waar het is geprobeerd.

Aldus het congreslid over centralisatie. Emmer neemt de uitbraak van COVID-19 in het Chinese Wuhan op als voorbeeld hiervan:

De regering heeft uw valuta allemaal op een kaart. En raad eens? Als je in Wuhan woonde, zat je vast. Je kon geen rit vanuit Wuhan naar een andere stad krijgen. Je kon geen boodschappen doen, tenzij de regering je toestemming gaf om de boodschappen te gaan halen. Moet ik nog meer zeggen over wat ik niet leuk vind aan gecentraliseerde controle?

Emmer meldt dat hij denkt dat het beste zou zijn als de Amerikaanse overheid niet te veel met bitcoin zou bemoeien.

Ik denk dat we net die volgende fase ingaan, en dat is waarom crypto, de industrie, me opwindt. Want denk ik dat de overheid een rol heeft? Ik zeg geen ‘nee,’ maar ik denk niet dat het een grote rol speelt. Ik denk dat mensen zichzelf kunnen controleren. Ik vind het jammer dat mijn collega’s denken dat iedereen zo dom is dat iedereen de hele tijd wordt bedrogen.

Hij vindt het overigens onterecht dat bitcoin een groot deel van de schuld kreeg omtrent de Twitter hack van vorige maand.

Kijk, Twitter is het probleem. Zij hebben het verpest. Bitcoin heeft het niet verpest. Twitter, je beveiliging was onvoldoende.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.295,28 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.295,28 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...