Timo Bult Timo Bult
01/11/2020 10:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/11/2020 10:19

Bitcoin (BTC) gecensureerd op Facebook? Verschillende gebruikers doen melding over verborgen berichten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) gecensureerd op Facebook? Verschillende gebruikers doen melding over verborgen berichten

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het socialmediaplatform Facebook censureert sinds kort berichten met #bitcoin als hashtag, dat blijkt uit berichten van verschillende gebruikers uit de Bitcoin (BTC) community. De verwachting is dat Facebook nieuwe richtlijnen aan het uitrollen is omtrent berichten over crypto in een poging om zijn community veilig te houden.
Op dit moment lijkt het erop dat de verwijdering van posts over bitcoin nog niet overal heeft plaatsgevonden. Twitteraar The Moon plaatste op Twitter een foto waarop te zien is dat Facebook inderdaad berichten met #bitcoin “tijdelijk heeft verborgen:”

“Bitcoin gecensureerd op Facebook!

Ik was op Facebook op zoek naar #Bitcoin content en blijkbaar staat die hashtag onder een “tijdelijk” verbod.

Dit is schandalig.”


In reactie op deze tweet zijn gemixte berichten te zien. Bij de een werkt het nog terwijl bij een Fransman hetzelfde bericht in het Frans te zien is. Al met al lijkt het er dus op dat Facebook nieuwe richtlijnen aan het uitrollen is. Mogelijk dat Nederland binnenkort dus ook aan de beurt is!
Facebook heeft al langere tijd last van neppe advertenties waarin mensen worden aanbevolen om bitcoin te kopen via een malafide bedrijf. Onder andere het gezicht van John de Mol, mediaproducent, wordt in deze advertenties gebruikt. Onlangs besloot de rechtbank dat Facebook deze advertenties moet verwijderen. Facebook zelf zei slechts een doorgeefluik te zijn van inormatie, en dat het daarom niet verplicht kan worden gesteld om op te treden.
Of de nepadvertenties, die een internationaal fenomeen zijn, hier iets mee te maken heeft is onduidelijk. In het beleid van Facebook valt op dit moment nog enkel te lezen dat advertenties waarin crypto wordt verkocht niet zijn toegetaan.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie