Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) gecensureerd op Facebook? Verschillende gebruikers doen melding over verborgen berichten

Bitcoin (BTC) gecensureerd op Facebook? Verschillende gebruikers doen melding over verborgen berichten

- Advertentie -

Het socialmediaplatform Facebook censureert sinds kort berichten met #bitcoin als hashtag, dat blijkt uit berichten van verschillende gebruikers uit de Bitcoin (BTC) community. De verwachting is dat Facebook nieuwe richtlijnen aan het uitrollen is omtrent berichten over crypto in een poging om zijn community veilig te houden.

Op dit moment lijkt het erop dat de verwijdering van posts over bitcoin nog niet overal heeft plaatsgevonden. Twitteraar The Moon plaatste op Twitter een foto waarop te zien is dat Facebook inderdaad berichten met #bitcoin “tijdelijk heeft verborgen:”

“Bitcoin gecensureerd op Facebook!

Ik was op Facebook op zoek naar #Bitcoin content en blijkbaar staat die hashtag onder een “tijdelijk” verbod.

Dit is schandalig.”

In reactie op deze tweet zijn gemixte berichten te zien. Bij de een werkt het nog terwijl bij een Fransman hetzelfde bericht in het Frans te zien is. Al met al lijkt het er dus op dat Facebook nieuwe richtlijnen aan het uitrollen is. Mogelijk dat Nederland binnenkort dus ook aan de beurt is!

Facebook heeft al langere tijd last van neppe advertenties waarin mensen worden aanbevolen om bitcoin te kopen via een malafide bedrijf. Onder andere het gezicht van John de Mol, mediaproducent, wordt in deze advertenties gebruikt. Onlangs besloot de rechtbank dat Facebook deze advertenties moet verwijderen. Facebook zelf zei slechts een doorgeefluik te zijn van inormatie, en dat het daarom niet verplicht kan worden gesteld om op te treden.

Of de nepadvertenties, die een internationaal fenomeen zijn, hier iets mee te maken heeft is onduidelijk. In het beleid van Facebook valt op dit moment nog enkel te lezen dat advertenties waarin crypto wordt verkocht niet zijn toegetaan.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€16.655,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€16.372,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.415,90 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€16.418,50 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€16.481,80 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...