Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Bitcoin (BTC) geldautomaat spuwt massaal geld uit in London

In een bizar voorval spuwde een bitcoin (BTC) geldautomaat in London onlangs duizenden Britse ponden aan briefgeld uit. Het incident werd toevallig opgenomen door een omstander:

- Advertentie -

Op de video, die oorspronkelijk als eerst op Reddit gedeeld werd, ziet men een defecte bitcoin (BTC) geldautomaat dat massaal aan een stuk fiat-geld eruit gooit. Een man probeert, ietwat ineffectief, het geld te verzamelen met behulp van een sporttas terwijl een bewaker het publiek op afstand houdt.

Als eerste werd gedacht dat het hier om “jackpotting” zou gaan. Jackpotting is een vorm van malware dat gebruikt wordt om geldautomaten te manipuleren zodat ze geld uitspugen, maar de eigenaar van de geldautomaat, Adam Gramowski, CEO van het Poolse geldautomaten-bedrijf, ontkent dit.

Blijkbaar ging het hier om een bitcoin eigenaar die een gigantisch bedrag in een keer wilde opnemen en blijkbaar is deze machine, volgens Gramowski, de enige machine die hier moeite mee heeft.

Het is niet de eerste keer dat deze geldautomaat in het nieuws verschijnt. Ongeveer een maand geleden had een andere Reddit gebruiker een foto gemaakt van de machine waarop te zien was dat iemand toegang van buiten af (remote acces) had. Daarnaast was er ook een private key van de cryptocurrency DASH te zien op de foto.

Achteraf bleek dat iemand een munt in de verkeerde plek had gestopt wat ervoor zorgde dat de machine vastliep. De remote acces was een reparatie die uitgevoerd werd aangezien ze niet in het weekend bij de geldautomaat kunnen. Ook de DASH private key zou onderdeel zijn geweest van het onderhoud.

In gerelateerd nieuws blijkt dat de burgemeester van Vancouver (Canada) overweegt om dergelijke bitcoin geldautomaten compleet te verbieden vanwege zorgen omtrent witwaspraktijken.

Momenteel doen geruchten de ronde dat Facebook eventueel van plan is om geldautomaten te plaatsen voor zijn eigen cryptocurrency. Facebook zou nog deze maand van plan zijn om de cryptocurrency, die intern de GlobalCoin genoemd wordt, te onthullen.

Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.017,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.010,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.027,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.098,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.214,00 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.017,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.010,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.027,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.098,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.214,00 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...