Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Facebook gaat deze maand nog eigen cryptocurrency onthullen en wil geldautomaten gaan plaatsen

Social mediagigant Facebook is van plan zijn cryptocurrency nog later deze maand te onthullen. Dat blijkt uit berichtgeving van The Information van 5 juni.

Eind vorige maand kwam naar buiten dat het cryptocurrency-project van Facebook intern de GlobalCoin heet en dat Facebook van plan is deze begin 2020 te lanceren.

- Advertentie -

Volgens The Information zal de onthulling echter deze maand al plaatsvinden. Tevens schrijft The Information dat werknemers bij Facebook ervoor kunnen kiezen om uitbetaald te worden in de cryptocurrency.

Ook zou Facebook van plan zijn om fysieke geldautomaten te plaatsen waar gebruikers de cryptocurrency mee kunnen kopen. Daarnaast zou Facebook in gesprek zijn met externe partijen zodat zij als nodes (om transacties op de blockchain te valideren) kunnen fungeren. Naar verluidt kost het partijen zo’n $10 miljoen om mee te doen.

Verder meldt The Information dat Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, vertrouwen heeft in het project maar dat de COO en CFO “sceptisch” zijn.

Deze week was Facebook nog in gesprek met de Amerikaanse toezichthouder, de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), over de regelgeving omtrent het lanceren van een eigen cryptocurrency.

Een week eerder zou Facebook al met meerdere cryptocurrency exchanges gesproken hebben waaronder Gemini, de exchange van de Winklevoss-tweeling.

Gisteren spande John de Mol een kort geding aan tegen Facebook. Hij houdt het bedrijf verantwoordelijk voor de vele neppe bitcoin (BTC) advertenties die op sociale media zijn verschenen met zijn naam en gelijkenis erop.

Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.022,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.047,60 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.095,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.097,20 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.226,30 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.226,30 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.022,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.047,60 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.095,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.097,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...