Kevin Schijven Kevin Schijven
04/06/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/06/2019 06:00

Facebook is in gesprek met Amerikaanse toezichthouder over eigen cryptocurrency

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Facebook is in gesprek met Amerikaanse toezichthouder over eigen cryptocurrency

Social-Mediagigant Facebook is in gesprek met de Amerikaanse toezichthouder, de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), omtrent zijn langverwachte cryptocurrency de Global Coin. Dat meldt de Financial Times (FT) op 2 juni.
Volgens de FT heeft J. Christopher Giancarlo, voorzitter van de CFTC, onthuld dat Facebook de regelgeving omtrent het lanceren van een cryptocurrency aan het onderzoeken is. Tevens geeft hij aan dat de gesprekken zich nog in een uiterst vroeg stadium bevinden.
Het is blijkbaar nog te vroeg voor de CFTC om te oordelen of de cryptocurrency van Facebook onder het gezag van de CFTC zou vallen:

“We zijn erg geïnteresseerd om het beter te begrijpen. Maar we kunnen alleen op een aanvraag reageren, en we hebben nog niets ontvangen. “

Aldus de voorzitter. Geruchten doen de rondte dat Facebook een stablecoin aan het ontwikkelen is die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. Dat zou volgens Giancarlo de kans verkleinen dat het onder de regelgeving van de CFTC zou vallen. De CFTC heeft wel laten weten dat het geïnteresseerd is in hoe Facebook van plan is om anti-money laundering (AML) en know-your-customer (KYC) maatregelen toe te gaan passen.
Eind vorige maand werd het bekend dat het cryptocurrency-project intern de Global Coin wordt genoemd. Daarvoor werd er nog over Project Libra gesproken. De lancering van de stablecoin staat gepland in het eerste kwartaal van 2020.
Een dag later werd bekend gemaakt dat Facebook al met meerdere cryptocurrency exchanges in gesprek zou zijn, waaronder Gemini, de cryptocurrency exchange van de Winklevoss-tweeling. De Winklevoss-tweeling was een aantal jaren geleden in een rechtszaak verwikkeld met Mark Zuckerberg, de CEO van Facebook. De tweeling had destijds de zaak gewonnen en ontving $65 miljoen waarvan ze in 2013 $11 miljoen in bitcoin (BTC) hadden gestoken.
Michael Novogratz, CEO van Galaxy Digital en een bekend bitcoin (BTC) bull, zei vorige week tijdens een interview met CNBC dat de cryptocurrency van Facebook enorm belangrijk is, maar dat het niets zal wegnemen van bitcoin.
Heb je vanmorgen de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie