Kevin Schijven Kevin Schijven
24/05/2019 12:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2019 12:01

Facebook gaat eigen cryptocurrency "GlobalCoin" begin 2020 lanceren

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Facebook gaat eigen cryptocurrency

Social-mediagigant Facebook is van plan zijn eigen cryptocurrency, de “GlobalCoin,” in het eerste kwartaal van 2020 uit te brengen. Dat meldt de BBC op 24 mei.
De nieuwe cryptocurrency, die voorheen intern “Project Libra” werd genoemd, schijnt intern nu officieel GlobalCoin te heten. Al tegen het eind van dit jaar zou een testfase van start moeten gaan.
Volgens de berichtgeving is Facebook in gesprek met partijen als Western Union om uit te zoeken hoe de nieuwe cryptocurrency gebruikt kan worden om Facebook-gebruikers snel en goedkoop geld naar elkaar te versturen, ook al is men niet in bezit van een bankrekening. Meer details over het project zouden deze zomer bekend worden gemaakt.
Tevens zou Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, naar verluidt al in gesprek zijn geweest met het Amerikaanse ministerie van Financiën alsmede met Mark Carney, president van de Bank of England, om de risico’s te bespreken omtrent het lanceren van een cryptocurrency.
Toch zijn er grote zorgen in de markt over het instappen van Facebook in de cryptocurrency-markt. De reputatie van Facebook leed, als het gaat om privacy en bescherming van persoonsgegevens, behoorlijk wat schade na het debacle rondom Cambridge Analytica.
Eeder deze maand heeft de Amerikaanse Senaat en Bankcommissie een openbare brief gestuurd naar Zuckerberg met vragen omtrent de cryptocurrency, hoe deze werkt en hoe Facebook van plan is zijn klanten en hun data te beschermen.
De GlobalCoin heeft flink wat potentie als het gaat om massa-adoptie. Facebook heeft 2,4 miljard maandelijkse gebruikers in vergelijking met de 30 miljoen mensen die cryptocurrency gebruiken. Spencer Bogart, partner van Blockchain Capital, zei zo’n twee weken geleden nog dat het project het aantal cryptocurrency-gebruikers zou kunnen verdrievoudigen.
Uit een recent onderzoek van LendEDU bleek dat Amerikanen meer interesse hebben in de cryptocurrency van Facebook dan in bitcoin (BTC).
Facebook heeft deze maand het beleid aangepast omtrent cryptocurrency-advertenties op zijn platform. Voorheen was er een compleet verbod op crypto-gerelateerde advertenties. Tevens werd deze maand bekendgemaakt dat Facebook het “Libra” handelsmerk verworven heeft en op zoek is naar $1 miljard aan investeringen voor het project.
In februari vertelde Mark Zuckerberg in een interview dat hij zeer geïnteresseerd is in blockchain-technologie en overweegt om het toe te passen op de login-procedure van Facebook.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David afgelopen maandag gelezen? Je wilt ‘m niet missen! Lees ‘m alsnog hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie