Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
09/05/2019 09:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/05/2019 09:50

Facebook past beleid cryptocurrency advertenties aan met oog op eigen stablecoin

Nieuws
facebook_past_beleid_cryptocurrency_advertenties_aan_met_oog_op_eigen_stablecoin

Social media gigant Facebook kondigde gisteren aan dat het haar advertentiebeleid voor cryptocurrency– en blockchain-bedrijven gaat versoepelen. Het huidige beleid, wat een complete ban van advertenties inhoudt, zal worden aangepast in aanloop naar de ontwikkeling en lancering van Facebooks eigen stablecoin.
In een officiële blog post van Facebook staat het volgende bericht:

We hebben geluisterd naar feedback en de effectiviteit van ons beleid beoordeeld. We vereisen nog steeds een aanmelding en beoordeling van advertenties als het gaat om de promotie van cryptocurrency. Echter, deze beoordeling zal niet meer van kracht zijn voor advertenties die gaan over blockchain-technologie, nieuws, educatie en events aangaande cryptocurrency.

Bedrijven en projecten die geheel niet in aanmerking komen voor het adverteren zijn cryptocurrency exchanges en ICO-projecten.
Het verbod van Facebook op advertenties stamt uit januari 2018 en de beweegreden was dat het bedrijf haar gebruikers in bescherming wilde nemen. In juni van dat jaar introduceerde Facebook een beoordelingsprocedure.
Bovenstaand nieuws valt samen met het nieuws omtrent de inspanningen van Facebook voor een eigen stablecoin, die naar verluidt gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar.
https://twitter.com/goFaast/status/1126212197569503233
Analisten verwachten dat de introductie van Facebooks stablecoin weinig competitie zal opleveren voor bitcoin (BTC). Sterker nog, de verwachting is dat meer mensen via de stablecoin in contact zullen komen met decentrale technologie en daardoor bitcoin en andere cryptocurrencies.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David maandag gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie