Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
17/05/2019 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/05/2019 12:00

Amerikanen hebben liever Facebook coin dan bitcoin

icon-altcoins
Altcoin nieuws
amerikanen_hebben_liever_facebook_coin_dan_bitcoin

Een recent onderzoek van het Amerikaanse LendEDU concludeert dat Amerikanen niet zo geïnteresseerd zijn in de cryptocurrency-markt, maar wel uitkijken naar de stablecoin die wordt aangekondigd door Facebook.
Aan de hand van het onderzoek geven Amerikanen de voorkeur aan een investering in de vermeende stablecoin boven een investering in bitcoin (BTC), ethereum (eth) of een andere cryptocurrency. Het complete rapport hier is in te zien. Aan het onderzoek deden 1.000 Amerikanen mee. 7% van de studiegroep heeft ooit in cryptocurrency geïnvesteerd, terwijl 18% van de ondervraagden interesse toont voor Facebook Coin, vanwege het potentiële praktisch nut. Denk hierbij bijvoorbeeld aan internationale transacties naar vrienden en familie in het buitenland of aan een transactiemiddel in marktplaats-achtige Facebook-groepen. Daarbij heeft Facebook een user base van meer dan 1,5 miljard mensen. Verrassend is ook dat maar liefst 57% van de respondenten van mening is dat Facebook een betere cryptocurrency kan ontwikkelen dan de huidige digitale valuta op de markt.
Facebook is in gesprek met investeerders omtrent haar blockchain-project “Project Libra”. De social mediagigant zou op zoek zijn naar een investering ter waarde van $1 miljard. The Wall Street Journal (WSJ) meldt dat Facebook in gesprek is met Mastercard en Visa.
Hoogstwaarschijnlijk in aanloop naar de ontwikkeling en lancering van een Facebook Coin heeft Facebook haar advertentiebeleid voor cryptocurrency- en blockchain-bedrijven versoepeld. Zo vereist Facebook nog steeds een aanmelding en beoordeling van advertenties die gaan over het promoten van cryptocurrencies, maar is deze procedure niet meer van kracht voor advertenties die gaan over blockchain-technologie, nieuws, educatie en events aangaande cryptocurrency.
Heb je afgelopen maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.
Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie