Facebook in gesprek met cryptocurrency exchanges voor eigen stablecoin

Dat Facebook aan een eigen cryptocurrency in de vorm van een stablecoin werkt, was al langer bekend. Volgens een artikel van de Financial Times is Facebook nu echter ook in gesprek met een aantal cryptocurrency exchanges om deze cryptocurrency van de grond te kunnen krijgen.

Zo zou de social media-gigant in gesprek zijn met de Winklevoss-tweeling, de broers achter de bekende cryptocurrency exchange Gemini. Ondanks de vijandigheid tussen de gebroeders Winklevoss en Facebook CEO Mark Zuckerberg in het verleden zouden de twee partijen met elkaar in gesprek zijn om onder andere de custody van de stablecoin te faciliteren.

Schrijver Ben Mezrich, bekend van het boek ‘The Social Network’ zei tijdens een interview met de Amerikaanse televisiezender CNBC over het onderwerp:

Advertentie

Het idee van Facebook is om een eigen crypto te lanceren. Dus wie gaat ze daarbij helpen? Nu weet de tweeling meer over dit onderwerp dan Facebook, dus zij zijn de mensen waar [Zuckerberg] naartoe moet stappen om deze wereld te betreden.

Naast Gemini zou Facebook ook in gesprek zijn met Coinbase. Facebook probeert naar verluidt ervoor te zorgen dat de stablecoin uiteindelijk op zoveel mogelijk exchanges ondersteund wordt. Het zou gaan om fiat-naar-crypto en crypto-naar-crypto ondersteuning op deze exchanges.

Facebook hoopt met de stablecoin te betalingsmarkt te kunnen betreden. Tijdens de F8-conferentie zei Zuckerberg dat hij de betalingsindustrie wil revolutioneren door betalingen “net zo makkelijk als het sturen van foto’s” te maken:

Wanneer ik denk aan alle verschillende manieren waarop mensen privé communiceren, denk ik dat betalingen een van de gebieden is waar we de kans krijgen om het een stuk eenvoudiger te maken. Ik vind dat het net zo gemakkelijk moet zijn om geld naar iemand te sturen als dat het nu is om een foto naar iemand te sturen.

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David afgelopen maandag gelezen? Je wilt ‘m niet missen! Lees ‘m alsnog hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Afbeelding: Thought Catalog

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€15.160,90 Kopen
1
1
Bitonic
Reviewed
€14.934,30 Kopen
2
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.939,50 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€15.003,10 Kopen
4
4
Bitvavo
Reviewed
€16.001,00 Kopen
Laatste nieuws