Kevin Schijven Kevin Schijven
05/06/2019 14:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/06/2019 14:45

John de Mol klaagt Facebook aan omtrent neppe bitcoin advertenties

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Mediamagnaat John de Mol spande vandaag een kort geding aan tegen Facebook. Hij wil dat Facebook maatregelen neemt tegen nep-advertenties omtrent bitcoin (BTC) waar zijn naam en foto op staan. Dat heeft Talpa Networks, het mediabedrijf van de Mol, bekendgemaakt.
Begin april maakte de Fraudehelpdesk bekend dat er €1,7 miljoen aan schade gemeld is omtrent deze valse bitcoin advertenties. In de advertenties staan clickbait-achtige nepcitaten van bekende Nederlanders (BN’ers) als Humberto Tan, Waylon, Alexander Klöpping en dus ook John de Mol.
Volgens de Mol zou Facebook te weinig doen om deze frauduleuze advertenties tegen te gaan. Hij zegt in een verklaring dat Faceboook in strijd is met zijn eigen advertentiebeleid en zich niet houdt aan Europese regelgeving:

Ik heb het bedrijf de kans gegeven het gesprek aan te gaan en maatregelen te nemen, maar ik liep tegen een muur van onwelwillendheid aan. Facebook moet eindelijk stoppen met deze nep-advertenties in het belang van al diegenen die steeds opnieuw worden bedrogen.

Aldus John de Mol. Presentator Alexander Klöpping waarschuwt al langer voor deze praktijken op social media. Hij heeft zelfs zijn naam verandert op Twitter naar Alexander *BITCOIN ADS ZIJN NEP* Klöpping.
Ook voormalig acteur Ruud Feltkamp, die met zijn bedrijf Cryptohopper op CES 2019 stond, liet onlangs weten dat hij het slachtoffer is geweest van dit soort nep-advertenties. Hij zegt dat hij het kort geding van John de Mol steunt, maar er niet veel van verwacht:

Ik denk dat hij niet blij met het antwoord gaat zijn, omdat de rechter hier ook niet veel mee kan. Maar we weten als Nederland weer wat Facebook verkeerd doet en daar ben ik heel blij om.

Een woordvoerder van Facebook zegt dat het bedrijf zich al een lange tijd inspant om dit soort advertenties te weren, maar hij wilde niet op de aanklacht ingaan. John de Mol voegde nog het volgende aan zijn verklaring toe:

Het stuit me tegen de borst dat mensen hun zuurverdiende geld kwijtraken aan deze oplichterij. Mijn naam en beeltenis, en die van andere bekende Nederlanders, worden misbruikt voor het om de tuin leiden van onwetende consumenten. Iedereen begrijpt dat wij dat verschrikkelijk vinden.

Het bovenstaande verhaal doet denken aan de vele neppe Twitter pagina’s van vorig jaar waar de naam en het gezicht van beroemdheden als Elon Musk werden gebruikt om zogenaamd cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) weg te geven.
Heb je gisteren de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement