Timo Bult Timo Bult
26/04/2020 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/04/2020 19:00

Bitcoin (BTC) gemeenschap reageert op mogelijke dood Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) gemeenschap reageert op mogelijke dood Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Verschillende bronnen melden dat Noord-Korea’s leider Kim Jong-Un ofwel ernstig ziek is, of al overleden is. Met de geruchten die de ronde doen gaat ook binnen de crypto-wereld het nieuws rond. Het land heeft namelijk flink wat bitcoin (BTC) in bezit. Zo wordt er zelfs geopperd dat grote hoeveelheden bitcoin verkocht kunnen gaan worden zodra het nieuws bevestigd wordt.
Noord-Korea komt aan zijn enorme hoeveelheden crypto door onder andere exchanges te hacken. Vorig jaar werd duidelijk dat Noord-Koreaanse hackers ruim $2 miljard aan crypto gestolen zouden hebben. Dit is dan ook de reden dat de mogelijke dood de aandacht trekt van de crypto-gemeenschap. Ene “Russian Market” tweette:

Noord-Korea nieuws bereikt Bitcoin: we zouden een plotselinge verkoop moeten zien als het overlijden van Kim officieel wordt bevestigd.

https://twitter.com/russian_market/status/1254116368363982849
Waarom er echter plotseling bitcoin verkocht zal gaan worden maakte het geverifieerde Twitter-account niet bekend. Zijn tweet werd dan ook niet echt serieus genomen door zijn volgers.
De geruchten rondom het mogelijk overlijden van de Noord-Koreaanse leider zijn daarnaast onderwerp van een aantal grappen. Zo tweette Zack Voell van CoinDesk, in de stijl zoals we die van het Twitter-account Whale Alert gewend zijn:

65.091 #BTC (491.437.050 USD) verzonden van de Trezor-wallet van Kim Jong-un naar #Coinbase

https://twitter.com/zackvoell/status/1254213806068322305
Ondanks het feit dat het om een grap ging, namen veel mensen, vooral binnen China, de tweet aan voor de waarheid. De tweet van Voell zou op dit moment rondgaan op Weibo, WeChat en andere Chinese crypto-media:


Al met al lijkt er geen reden te zijn om aan te nemen dat de mogelijke dood van Kim Jong-Un een plotselinge daling van de BTC prijs teweeg kan gaan brengen. Wel hebben dergelijke grote ontwikkelingen in het verleden vaker voor koersschommelingen gezorgd.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie