Timo Bult Timo Bult
25/09/2019 06:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/09/2019 06:48

Bitcoin (BTC) glijdt af richting de $8.000, altcoins krijgen harde klappen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) glijdt af richting de $8.000, altcoins krijgen harde klappen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) is gisteravond flink ver teruggezakt. Het grootste deel van de dag handelde het al onder de psychologisch grens van $10.000, later gleed de bitcoin koers in een snelle beweging onder de $9.000. Ook bij de altcoins vallen harde klappen met hier en daar dalingen van meer dan 20%.
Ethereum (ETH) is onder de $200 gedoken en is op het moment van schrijven $170,2 waard volgens CoinMarketCap. ETH daalde de afgelopen 24 uur met 15,5% in waarde. Ook ripple (XRP) daalt flink. De tweede grootste altcoin is op dit moment $0,2411 waard na een daling van 11%. De grootste daler van de top 10 cryptocurrencies is op dit moment bitcoin SV (BSV). De altcoin staat met een waarde van $87,2 bijna 23% in de min.
24 uur geleden stond de totale marktkapitalisatie nog op $257,4 miljard. Op dit moment staat de marktkapitalisatie op $222,7 miljard, een flinke afname dus. De bitcoin dominantie stijgt door de hard dalende altcoins juist weer iets en staat nu op 68,8%.

Bitcoin moet nu deze prijs bereiken om zilver in te halen
Bitcoin moet nu deze prijs bereiken om zilver in te halen

Bitcoin (BTC)

Bitcoin zat de afgelopen dagen al in een duidelijke neerwaartse trend, echter stortte de koers gisteren de afgrond in. Zo rond 14:00 begon BTC aan een sterke daling om aanvankelijk nog ongeveer bij de $9.400 support te vinden.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $8.554 volgens CoinMarketCap na in de afgelopen 24 uur met 12,5% in waarde te zijn gedaald. Kortom, na het bereiken van de support bij $9.400 is bitcoin nog een flink stuk verder gedaald.
Uiteindelijk werd een low gevormd bij $8.159 om vervolgens weer iets te herstellen. Het lijkt erop dat de koers voor nu support vindt bij $8.500, echter kan bij een doorbraak onder dit prijsniveau nog een verdere daling plaatsvinden.
Een volgende support ligt in de buurt van $8.200 en daaronder op $8.000. Zakt de koers hier doorheen dan kan bitcoin versnellen richting de volgende belangrijke support bij $7.500. De eerstvolgende weerstand ligt op dit moment bij $9.000. Een overtuigende uitbraak is nodig voordat de koers weer richting de weerstanden bij $9.400 en $9.500 kan stijgen.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Benieuwd wat hij verwacht voor de lange termijn? Lees dan hier verder.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie