Timo Bult Timo Bult
17/05/2020 06:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/05/2020 06:39

Bitcoin (BTC) 'golden cross' komt steeds dichterbij, tezos (XTZ) de grootste stijger

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) 'golden cross' komt steeds dichterbij, tezos (XTZ) de grootste stijger

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren zakte bitcoin (BTC) het grootste deel van de dag terug nadat de koers eerder door een stijgende trendlijn was gezakt. Uiteindelijk kon de bitcoin koers steun vinden waarna BTC weer aardig kon stijgen.

Bitcoin (BTC) vindt steunt bij $9.200

Koop 1000 euro aan bitcoin zonder commissie bij Bitvavo!
Zo’n 24 uur geleden kon bitcoin nog een high neerzetten bij $9.595 op cryptocurrency-exchange Coinbase. In de loop van de dag zakte bitcoin echter terug. Een lokale low werd gisteravond neergezet bij $9.261. Vanaf dat prijspunt kon bitcoin weer stijgen.
In de loop van gisteravond steeg bitcoin om vanochtend vroeg een high neer te zetten van $9.577 op Coinbase. Een stijging dus van ruim $300. Hier werd weerstand gevonden waarna bitcoin weer een stapje terug deed. Op het moment van schrijven lijkt bitcoin echter weer verder te kunnen stijgen.
Bitcoin wordt om 8:40 Nederlandse tijd verhandeld voor $9.540 op Coinbase. Bij $9.600 ligt de eerstvolgende weerstand voor de korte termijn. De komende uren wordt wellicht al duidelijk of bitcoin een hogere high neer kan zetten en zo dus mogelijk weer richting de $10.000 kan gaan stijgen. De belangrijkste supportzone ligt op dit moment bij $9.200, waar ook de 4-uurs 50- en 100-moving average’s (MA) zich bevinden.
Op de dagelijkse grafiek komt daarnaast het ‘golden cross’ steeds dichterbij. Dit is het moment waarop de 50-dagen MA van onder de 200-dagen MA kruist. Dit is over het algemeen een bullish signaal, zoals de naam al doet vermoeden. Echter zakte de koers de vorige keer dat dit gebeurde flink terug. Wel moet daarbij gezegd worden dat bij het vorige golden cross, de crisis omtrent het coronavirus zich ontpopte.

Altcoins zetten zijwaartse koers voort

Qua prijs is er bij de altcoins weinig veranderd ten opzichte van 24 uur geleden. Ethereum (ETH) lijkt nog steeds te stoeien met de $200. Op het moment van schrijven is ETH $202 waard na een lichte stijging van 0,6 procent. Ripple (XRP) stijgt 0,6 procent en is nu $0,2023 waard. De grootste top 10 stijger is tezos (XTZ). Tezos is $2,7 waard na een stijging van 5 procent.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie