Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
12/08/2020 06:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/08/2020 06:30

Bitcoin (BTC) handelsvolume in Zuid-Amerika breekt opnieuw record

Nieuws
Bitcoin (BTC) handelsvolume in Zuid-Amerika breekt opnieuw record

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Nu de pandemie van COVID-19 de economie van landen wereldwijd heftig aantast, stappen veel meer mensen over naar digitale valuta zoals bitcoin (BTC) om te voorkomen dat hun geld straks niks meer waard is. Als resultaat stijgt de handelsactiviteit in Zuid-Amerika ongekend hard waardoor in Argentinië en Venezuela wekelijks volume records verbroken worden.
Volgens gegevens van Coin Dance heeft het peer-to-peer (P2P) bitcoin-handelsvolume op LocalBitcoins de afgelopen week nieuwe volume pieken bereikt, zowel Argentinië als Venezuela. Deze verslagen zijn echter wel gebaseerd op de fiat-valuta’s van de landen en niet op het werkelijke BTC-volume.
Argentinië kent hier vooral een opvallende rol; Het land heeft namelijk de op een na grootste economie van Zuid-Amerika, maar deze is zo verslechterd dat het eerder in augustus een schuldovereenkomst van $65 miljard moest tekenen met de schuldeisers van het land.
De schuldovereenkomst tekent de grootschalige fiscale herstructurering van het land, wat ongetwijfeld sterke gevolgen gaat hebben voor de financiële markten in binnen- en buitenland. Ondanks de enorme schuldverlichting zeggen marktanalisten dat de Argentijnse economie in 2020 met ongeveer 10% zal krimpen. Ondertussen geven Argentijnen meer peso’s uit in ruil voor bitcoins.
Venezuela kampt altijd nog met een dictatoriaal bestuur dat gezorgd heeft verlammende hyperinflatie en waardeloze fiat-valuta, waardoor burgers de adoptie van bitcoin hebben overgenomen.
Ook de regering is pro-crypto, zo heeft president Maduro en zijn regering een digitale munt gecreëerd genaamd Petro, die tot dusver nutteloos is gebleken, en gebruikt de regering bitcoin om te ontsnappen aan de Amerikaanse economische sancties.
Naast Latijns-Amerika, stijgen de BTC-volumes ook in landen als India en op het continent van Afrika. Volgens gegevens van Usefultulips.com, een website die P2P Bitcoin-handel volgt, stijgt het handelsvolume in het zuiden van Afrika en in verschillende Aziatische landen.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie