Timo Bult Timo Bult
29/10/2019 07:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/10/2019 07:41

Bitcoin (BTC) handelt vlak onder de weerstand bij $9.500, bitcoin cash (BCH) bijna 10% in de plus

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) handelt vlak onder de weerstand bij $9.500, bitcoin cash (BCH) bijna 10% in de plus

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De afgelopen 24 uur is de bitcoin (BTC) koers, afgezien van een kleine dip, gaan consolideren. Bitcoin stuit hiermee op weerstand bij $9.500. Ook de altcoins in de top 10 laten niet al te grote stijgingen en dalingen zien, op bitcoin cash (BCH) na.
Ethereum (ETH) steeg in de afgelopen 24 uur met een kleine 1% naar een waarde van $185,20 volgens CoinMarketCap. Ripple (XRP) zakt 0,3% terug naar een waarde van $0,2969. De grootste stijger van de top 10 cryptocurrencies is bitcoin cash (BCH). De cryptocurrency op plek 4 steeg met 9,6% naar een waarde van $286,80.
Al met al neemt de totale marktkapitalisatie met ruim $2 miljard toe. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn daarmee op dit moment $252 miljard waard. De bitcoin dominantie neemt juist iets af en staat op dit moment op 67,7%, een afname van 0,3% vergeleken met 24 uur geleden.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC)

Nadat bitcoin gisteren onder de stijgende trendlijn dook, is de koers onder de weerstand bij $9.500 terechtgekomen. Daar wist het sindsdien niet meer bovenuit te stijgen terwijl het dit prijsniveau al een aantal keren heeft getest.
Afgelopen nacht testte de koers de weerstand waarna het even kort terugzakte naar $9.200. Vanaf dat punt wist BTC echter weer te herstellen waardoor het nu weer vlak onder de $9.500 handelt. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin op cryptocurrency exchange Coinbase $9.473.
Op $9.500 ligt dus de eerstvolgende weerstand. Een doorbraak door dit prijsniveau kan een herstel richting de $9.800 betekenen, waar de volgende weerstand ligt. Aan de onderzijde kan bitcoin mogelijk support vinden bij $9.200 of vlak daaronder rond de $9.120, waar de uurlijkse 100-Moving Average (MA) zich op dit moment bevindt.
Crypto Insider David zegt dat de stier weer terug is in zijn nieuwste uitgebreide wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees zijn analyse dan hier.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie