Kevin Schijven Kevin Schijven
30/08/2021 14:54 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/08/2021 14:54

Bitcoin (BTC) heeft nog moeite met $50.000, maar whales zijn aan het accumuleren, is een uitbraak nabij?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin_(BTC)_heeft_nog_moeite_met_$50.000,_maar_whales_zijn_aan_het_accumuleren,_is_een_uitbraak_nabij

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Ondanks dat bitcoin (BTC) momenteel moeite heeft om door $50.000 te breken en sommige analisten een correctie omlaag verwachten, zijn er toch steeds meer signalen dat de koers binnenkort wellicht weer gaat stijgen.

Zo meldt Ecoinometrics dat bitcoin whales, in dit geval wallets met 1.000 tot 10.000 BTC, zich weer bij de “small fish” of kleine investeerders voegen. Er is namelijk een trendommekeer te zien en de walvissen zijn net als deze kleine vissen weer BTC aan het accumuleren.

“Onlangs was er enige divergentie op de chain te zien tussen kleine vissen die accumuleren en whales die ontladen. Dat is niet ideal voor de bitcoin prijs, maar het ziet er naar uit dat dingen veranderen!”

“Ergo, deze bearish-achtige divergentie begint opnieuw te convergeren,” zegt Bradley Stone. De kleine investeerders waren al sinds juni aan het accumuleren en dat absorbeerde de verkoopdruk door de whales. Blockchain analysebedrijf Glassnode spreekt op 30 augustus ook van een “grote accumulatievraag:”

“De bitcoin prijs bevindt zich momenteel aan de bovenkant van een sterke on-chain supportzone. Meer dan 1,65 miljoen BTC hebben nu een on-chain kostenbasis binnen het bereik van $45k tot $50k. De groene zone eronder, met $31k tot $40k, is ook de thuisbasis van nog eens 2,98 miljoen BTC, wat wijst op een grote accumulatievraag.”

Op basis van Glassnode cijfers voegt Dilution Proof het volgende eraan toe:

“Sinds begin augustus, toen bitcoin zijn eerste etappe in deze recente rally voltooide, is het relatieve transfervolume van grotere spelers (ter waarde van meer dan $1 miljoen) echt gekalmeerd. Het lijkt erop dat actieve walvissen hebben gekocht, (nog) niet verkopen en nu wachten op de volgende zet.”

Venturefounder van onderzoeksbedrijf CryptoQuant meldt dat bitcoin vooralsnog boven de 200-dagen moving average (MA) standhoudt en wellicht binnenkort weer een zogeheten golden cross vormt. Dat is de kruising van de 200-dagen en 50-dagen MA, een bullish signaal:

Ook ziet het er naar uit, wederom gebasseerd op Glassnode gegevens, dat instellingen weer BTC kopen. MicroStrategy investeerder nog onlangs ongeveer $177 miljoen in bitcoin.

https://twitter.com/HubWhale/status/1432296219062284288

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie