Kevin Schijven Kevin Schijven
24/08/2021 15:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/08/2021 15:33

MicroStrategy van Michael Saylor koopt weer miljoenen aan bitcoin (BTC), hoeveel bezit het nu in totaal?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
MicroStrategy van Michael Saylor koopt weer miljoenen aan bitcoin (BTC), hoeveel bezit het nu in totaal

Foto: DCStockPhotography/Shutterstock

MicroStrategy, het beursgenoteerde business intelligence bedrijf, heeft weer zijn enorme schatkist aan bitcoin vergroot. Dat blijkt uit een document ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op 24 augustus.

MicroStrategy heeft maar liefst 3.907 BTC gekocht voor ongeveer $177 miljoen. Dat betekent dat deze bitcoin voor een gemiddelde prijs van $45.294 zijn gekocht.

In totaal heeft MicroStrategy nu maar liefst 108.992 BTC in handen. De bitcoin zijn voor een gemiddelde prijs van $26.768 gekocht, wat betekent dat het technologiebedrijf maar liefst $2,918 miljard in bitcoin tot nu toe heeft geïnvesteerd. Dat meldt MicroStrategy CEO Michael Saylor op Twitter:

De koers van bitcoin ligt op het moment van schrijven rond $49.200. In andere woorden; MicroStrategy bezit nu maar liefst $5,3 miljard (!) aan bitcoin.

MicroStrategy (en Saylor) maakte vorig jaar zomer veel naamsbekendheid in de cryptocurrency sector. MicroStrategy was het eerste beursgenoteerde bedrijf dat zijn reserves investeerde in bitcoin. Het is inmiddels alweer meer dan een jaar geleden dat MicroStrategy begon met een initiële investering van $250 miljoen in BTC.

Kort na deze investering volgden ook andere beursgenoteerde bedrijven en langzamerhand begon de bitcoin koers te stijgen. Toen stapte PayPal in oktober in, investeerde Tesla in januari $1,5 miljard, en schoot de BTC koers naar een all-time high (ATH) van $64.800 in april dit jaar.

Vervolgens zakte bitcoin met meer dan 50% omlaag, maar de laatste weken is de koers weer flink aan het stijgen. Er is veel hoop in de markt dat we nog een hervatting van de rally dit jaar zullen zien. Saylor gaf eind vorige maand al aan dat hij meer bitcoin wil kopen. Over dogecoin (DOGE) was de CEO onlangs minder positief.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie