Timo Bult Timo Bult
12/08/2021 12:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/08/2021 12:11

Bitcoin (BTC) verjaardag MicroStrategy, sterke handen vormen de meerderheid en meer

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) verjaardag MicroStrategy, sterke handen vormen de meerderheid en meer

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Terwijl bitcoin (BTC) even op de rem trapt, kunnen we er niet omheen dat de markt in een nieuwe opwaartse beweging lijkt te zitten. In dit artikel lees je een aantal interessante tweets, te beginnen met Michael Saylor, de bekende CEO van MicroStrategy.

Megabank JPMorgan verwacht dat bitcoin daalt na de halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

1-jarig jubileum bitcoin-investering MicroStrategy

Gisteren was het precies een jaar geleden dat MicroStrategy zijn eerste bitcoin-investering deed. MicroStrategy is inmiddels bekend om zijn strategie; het constant bijkopen van bitcoin en hodlen. En dat deed het bedrijf een jaar geleden direct groots. Toen deed het een initiële investering van $250 miljoen.

“Mijn rookie jaar voor de Bitcoin Cyber Hornets is officieel voorbij. Ik wil mijn teamgenoten bedanken voor alle steun en coaching die ze me hebben gegeven om me op weg te helpen.”

Sindsdien investeerde het bedrijf vaak in bitcoin. In totaal investeerde het $2,7 miljard. De bitcoin-weg die MicroStrategy is ingeslagen heeft tot nu toe bijzonder goed uitgepakt. De 105.084 bitcoins zijn nu namelijk $4,7 miljard waard!

Advertentie

‘Meerderheid van bitcoins in sterke handen’

MicroStrategy heeft dus sterke handen. Ondanks dat het $2 miljard in de plus staat, houdt het zijn bitcoins stevig vast. En het bedrijf is daar niet alleen in, blijkt uit een grafiek gedeeld door analist Will Clemente. Hij laat zien dat het overgrote deel van de bitcoins lange tijd in liquide handen was, oftewel investeerders die hun bitcoins vaak snel weer verkopen. Dat is sinds maart 2020 echter omgeslagen.

“76,8% van de geldhoeveelheid van Bitcoin is in handen van sterke handen.

Gedurende de speculatieve geschiedenis van bitcoin was een groter percentage van het aanbod liquide. Dat was tot maart 2020 toen deze trend begon te keren. Er ontstond een nieuw type marktdeelnemer: Rick Astley.”

Clemente deelt vaker interessante feitjes. Zo liet hij gisteren ook zien dat grote bitcoin whales sinds 19 mei heel veel bitcoins hebben ingeslagen. 356.036 BTC ter waarde van $16,3 miljard om precies te zijn.

https://twitter.com/WClementeIII/status/1425569864295632904

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie