Timo Bult Timo Bult
05/07/2021 06:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/07/2021 06:05

‘Dogecoin (DOGE) kopen is als gokken in Las Vegas,’ aldus bitcoin (BTC) miljardair Michael Saylor

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin (DOGE) kopen is als gokken in Las Vegas, aldus bitcoin (BTC) miljardair Michael Saylor

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

Dogecoin (DOGE), een altcoin zonder een echte use case en tot leven gekomen als ‘meme crypto.’ Velen zweren er echter bij dat DOGE naar de $1 zal stijgen, anderen hebben er juist helemaal geen vertrouwen in. Iemand die het glas als halfleeg ziet betreft de daadwerkelijke use cases is MicroStrategy CEO Michael Saylor. In een interview met NorthmanTrader was hij duidelijk over hoe hij over de meme crypto denkt.

Michael Saylor en zijn MicroStrategy worden een gezien als een van de boegbeelden van de bitcoin (BTC) adoptie. Het bedrijf investeerde over de afgelopen maanden namelijk miljarden dollars in bitcoin. Met die investeringen bezit MicroStrategy nu 105.084 bitcoins met een huidige waarde van $3,7 miljard. Hiermee staat het bedrijf dik een miljard dollar in de plus.

Voor hem is dogecoin echter niet echt een langetermijninvestering. Hij ziet het eerder als gokken op een meme, iets waar overigens niets verkeerds aan is vindt de CEO. “Zolang je je familie maar niet arm maakt,” zei Saylor in context van wet- en regelgeving:

“Ik ga Dogecoin kopen voordat Elon Musk naar Saturday Night Live gaat. Ik ga naar Vegas en wed op zwart. We moeten volwassenen niet vertellen dat ze dat niet mogen. Als ze willen gokken op sportresultaten of als ze willen gokken in Vegas, of als ze willen gokken op een meme… Zolang het in je gokemmer zit en je je familie maar niet arm maakt.”

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

“De markt zou groter zijn geweest zonder reguleringen”

Saylor ging dieper in op de wet- en regelgeving van cryptoland. Zowel het ontbreken ervan als de algemene onzekerheid over wat nu wel en niet kan (denk aan de Ripple rechtszaak), zouden de groei drukken. “Ik denk dat de markt groter zou zijn zonder al dit,” aldus Saylor.

Ook verwacht hij niet dat Decentralized Finance (DeFi) applicaties zoals gedecentraliseerde exchanges en stablecoins de mogelijke strenge wetgeving kunnen ontwijken.

“Als de regelgevers op dit moment niet blij zijn met beurzen die Bitcoin- en Ethereum-futures aanbieden in Londen [De waarschuwing aan het adres van Binance], zullen ze zeker niet blij zijn met DeFi-beurzen die Bitcoin/Ethereum-futures aanbieden.”

Bekijk hieronder het bijna twee uur durende interview met Saylor.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie