Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) heeft nog steeds moeite met weerstand ondanks bullish fundamentals

De bulls hebben de afgelopen dagen meerdere malen geprobeerd de bitcoin (BTC) koers boven de $11.500 te krijgen. Deze horde lijkt echter op dit moment te hoog te zijn waardoor de koers op de korte termijn mogelijk verder kan gaan dalen. Echter blijft het vooruitzicht voor de langere termijn op basis van de fundamentals nog steeds bullish.

De richting van bitcoin is de afgelopen dagen eigenlijk vrijwel alleen maar horizontaal geweest. Dat is ook te zien aan het verschil in de prijs van 24 uur geleden. Volgens CoinMarketCap is bitcoin (BTC) namelijk op dit moment $11.365 waard na een kleine daling van 0,03%. Hiermee staat de marktkapitalisatie van bitcoin op dit moment op $201,6 miljard.

- Advertentie -

De rest van de cryptomarkt laat soortgelijke bewegingen zien. Op dit moment is ripple (XRP) met een stijging van 3,04% de grootste stijger onder de altcoins in de top 10 cryptocurrencies. Echter laten de meeste altcoins op dit moment stijgingen of dalingen van minder dan een procent zien. Met een totale marktkapitalisatie van $323,5 miljard blijft de bitcoin dominantie boven de 62%. Deze staat nu om precies te zijn op 62,3%.

Ondanks de misschien bearish signalen voor de korte termijn blijft het sentiment voor de middellange en lange termijn nog steeds bullish. Zo schreef de bekende analist Josh Rager op Twitter:

Ik weet niet zeker waarom er nu een bearish sentiment heerst rondom Bitcoin, alleen maar omdat de koers de vorige highs niet heeft kunnen testen. De dagelijkse en wekelijkse grafieken zien er goed uit. Mooie groene candles op beide, ziet er niet bearish uit. Nog steeds neutraal, naar bullish leunend op dit moment,

Dit bullish sentiment voor de langere termijn wordt onderbouwd door de fundamentals zoals het aantal dagelijkse transactie inputs en outputs. Daarnaast bereikte ook de hash rate, de rekenkracht van het Bitcoin-netwerk, onlangs een nieuwe all-time high (ATH). 

De hash rate is een goede indicator voor de gezondheid van het netwerk. Het laat onder andere zien dat steeds meer miners zich bij het netwerk voegen wat zou suggereren dat zij voor de langere termijn een stijging in de bitcoin-prijs verwachten. Deze stijging zou onder andere het gevolg kunnen zijn van de halving die in 2020 op de planning staat. Dankzij de halvering van de beloningen voor miners zal de invoer van nieuwe bitcoins gehalveerd worden. Blijft de vraag gelijk dan moet de prijs volgens economische basis principes gaan stijgen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.589,60 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.630,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.653,30 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.656,70 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.679,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.589,60 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.630,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.653,30 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.656,70 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.679,40 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers vindt support, geen ruimte voor twijfel!

De bitcoin koers vond na afgelopen vrijdag keurig support en een test van de weerstandszone van $13.800-14.000 werd een feit. Zoals ik in de...