Timo Bult Timo Bult
07/07/2019 13:26 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/07/2019 13:26

Bitcoin (BTC) heeft nog steeds moeite met weerstand ondanks bullish fundamentals

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_heeft_nog_steeds_moeite_met_weerstand_ondanks_bullish_fundamentalsa

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bulls hebben de afgelopen dagen meerdere malen geprobeerd de bitcoin (BTC) koers boven de $11.500 te krijgen. Deze horde lijkt echter op dit moment te hoog te zijn waardoor de koers op de korte termijn mogelijk verder kan gaan dalen. Echter blijft het vooruitzicht voor de langere termijn op basis van de fundamentals nog steeds bullish.
De richting van bitcoin is de afgelopen dagen eigenlijk vrijwel alleen maar horizontaal geweest. Dat is ook te zien aan het verschil in de prijs van 24 uur geleden. Volgens CoinMarketCap is bitcoin (BTC) namelijk op dit moment $11.365 waard na een kleine daling van 0,03%. Hiermee staat de marktkapitalisatie van bitcoin op dit moment op $201,6 miljard.
De rest van de cryptomarkt laat soortgelijke bewegingen zien. Op dit moment is ripple (XRP) met een stijging van 3,04% de grootste stijger onder de altcoins in de top 10 cryptocurrencies. Echter laten de meeste altcoins op dit moment stijgingen of dalingen van minder dan een procent zien. Met een totale marktkapitalisatie van $323,5 miljard blijft de bitcoin dominantie boven de 62%. Deze staat nu om precies te zijn op 62,3%.
Ondanks de misschien bearish signalen voor de korte termijn blijft het sentiment voor de middellange en lange termijn nog steeds bullish. Zo schreef de bekende analist Josh Rager op Twitter:

Ik weet niet zeker waarom er nu een bearish sentiment heerst rondom Bitcoin, alleen maar omdat de koers de vorige highs niet heeft kunnen testen. De dagelijkse en wekelijkse grafieken zien er goed uit. Mooie groene candles op beide, ziet er niet bearish uit. Nog steeds neutraal, naar bullish leunend op dit moment,

Dit bullish sentiment voor de langere termijn wordt onderbouwd door de fundamentals zoals het aantal dagelijkse transactie inputs en outputs. Daarnaast bereikte ook de hash rate, de rekenkracht van het Bitcoin-netwerk, onlangs een nieuwe all-time high (ATH). 
De hash rate is een goede indicator voor de gezondheid van het netwerk. Het laat onder andere zien dat steeds meer miners zich bij het netwerk voegen wat zou suggereren dat zij voor de langere termijn een stijging in de bitcoin-prijs verwachten. Deze stijging zou onder andere het gevolg kunnen zijn van de halving die in 2020 op de planning staat. Dankzij de halvering van de beloningen voor miners zal de invoer van nieuwe bitcoins gehalveerd worden. Blijft de vraag gelijk dan moet de prijs volgens economische basis principes gaan stijgen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie