Timo Bult Timo Bult
31/07/2020 14:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/07/2020 14:20

Bitcoin (BTC) 'hodlers' blijven bitcoin kopen, verwachten ze nog meer stijgingen?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) 'hodlers' blijven bitcoin kopen, verwachten ze nog meer stijgingen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De stijging van de bitcoin (BTC) koers tot boven de $11.000 heeft er vooralsnog niet voor gezorgd dat hodlers hun winsten verzilveren. In tegendeel, hodlers blijven vooralsnog doorgaan met het verzamelen van meer bitcoin.
Uit data van Glassnode, een bedrijf dat analyses uitvoert op basis van on-chain data, blijkt dat bitcoin hodlers sinds maart bij elkaar elke maand ongeveer 50.000 BTC aan hun portfolio toevoegden. In een tweet schrijft Glassnode:

Ondanks de recente stijging van $BTC tot $11k, zijn er momenteel geen tekenen van zwakke handen van langetermijnbeleggers.

#Bitcoin Hodler Net Position Change blijft positief sinds eind maart, met hodlers die momenteel elke maand meer dan 50k BTC verzamelen.


Op de grafiek van Glassnode is de bitcoin prijs (grijze lijn) te zien met daaronder de Bitcoin Hodler Net Position Change grafiek. Deze tool toont de verandering van de posities van lange termijninvesteerders, ook wel hodlers genoemd. Wanneer de grafiek onder de nullijn komt dan betekent dit dat hodlers verkopen, boven de nullijn kopen holders juist meer bitcoin.
Zoals te zien kiezen hodlers er vaak voor om bij prijsstijgingen een deel van hun posities te sluiten om zo hun winsten te verzilveren. Tijdens de recente prijsstijging is dit echter niet het geval. Na de crash die werd veroorzaakt door de uitbraak van het coronavirus is een piek te zien. Toen zakte bitcoin namelijk terug tot onder de $4.000, wat en mooi moment was om wat extra bitcoin in te slaan, zeker gezien de huidige bitcoin prijs.
De recente prijsstijging zorgde er daarnaast voor dat het aantal bitcoin miljonairs flink is toegenomen. Volgens Glassnode is het aantal whales met $1 miljoen aan bitcoin in bezit gestegen tot 18.000.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie