Rico Engelbarts
31/07/2020 09:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/07/2020 09:44

Aantal bitcoin (BTC) miljonairs flink toegenomen na prijsstijging

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Aantal bitcoin (BTC) miljonairs flink toegenomen na prijsstijging

Na de plotse prijsstijging van bitcoin (BTC) zijn er steeds meer bitcoin whales bijgekomen. Het totaal aantal whales staat nu op 18.000. Een investeerder die als whale gezien wordt heeft in dit geval meer dan $1.000.000 aan bitcoin in zijn wallet staan.
Volgens dat van Glassnode is het aantal whales met ruim 40% gestegen. Dit valt te verklaren door de recente prijsstijging. Na weken van lage volatiliteit en bitcoin die rond de grens van $9.000 bleef hangen, steeg bitcoin opeens naar $10.000 en daarna naar $11.000 in slechts enkele dagen.


De data is gebaseerd op informatie uit de blockchain en betekent niet direct dat er 16.000 bitcoin miljonairs zijn. Het is slecht een referentie naar de accounts die een miljoen dollar aan bitcoin omvatten. Dit omvat zowel accounts van exchanges als accounts die gedeeld worden met meerdere mensen. De plotse prijsstijging is vermoedelijk hoofdverantwoordelijk voor de toename in crypto whales.
Onlangs werd daarnaast duidelijk dat er een trendverandering aan het plaatsvinden is en er steeds meer cryptocurrencies naar exchanges verstuurd worden in plaats van eraf gehaald. Normaliter wordt dit gezien als een bearish signaal, er wordt vooral gedoeld op het feit dat traders vermoedelijk willen verkopen. Maar aangezien er een stijging plaatsgevonden heeft van ruim $2.000 lijkt er nog geen sprake te zijn van een bearish ontwikkeling.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie