Kevin Schijven Kevin Schijven
25/07/2020 18:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/07/2020 18:44

Bitcoin (BTC) storting op exchanges voor het eerst in maanden groter dan opnames

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) storting op exchanges voor het eerst in maanden groter dan opnames

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Vandaag was al op Crypto Insider te lezen dat in de eerste helft van 2020 ruim $2,2 miljard aan bitcoin (BTC) van exchanges wegstroomde. Maar voor het eerst in maanden stroomt er weer meer bitcoin cryptocurrency-exchanges in dan eruit. Dat meldt blockchain-analysebedrijf Glassnode in een onderzoeksrapport gepubliceerd op 21 juli:


Al maandenlang wordt er meer bitcoin van exchanges afgehaald er wordt gestort. Vooral in maart, toen het coronavirus uitbrak en alle financiële markten instortte, piekte de hoeveelheid bitcoin dat van exchanges werd opgenomen.
Deze trend werd over het algemeen als bullish gezien voor de BTC-koers, ook door Glassnode. Het duidt namelijk aan dat investeerders van plan zijn om hun bitcoin voor een langere tijd vast te houden en wellicht pas te verkopen tegen hogere prijzen. Daardoor wordt het aanbod op de markt kleiner.
In het nieuwe onderzoekrapport meldt Glassnode dat de afgelopen weken deze trend is omgedraaid. Voor het eerst in maanden stroomt er weer meer BTC exchanges in dan uit. Is deze trendommekeer een bearish signaal?
Dat hoeft niet per se zo te zijn, meldt Glassnode. De afgelopen weken presteren namelijk enkele altcoins beter dan bitcoin en er wordt dan ook van een zogenaamd “altcoin seizoen” of “altseizoen” gesproken in de markt. Analisten speculeren dat sommige beleggers momenteel hun bitcoin in altcoins omzetten.
Vooral altcoins verbonden met de decentralized finance (DeFi) doen het de laatste tijd goed. Tokens als Chainlink (LINK), Aave (LEND) en Compound (COMP) stijgen hard. DeFi Pulse meldt dat er inmiddels $3,68 miljard in DeFi producten zit opgesloten. Het is pas twee weken geleden dat de $2 miljard werd doorbroken. Ook stablecoins groeien in populariteit, de marktkapitalisatie van Tether (USDT) staat nu boven de $10 miljard.
Verder meldt Glassnode dat de transactiekosten op beide Bitcoin als Ethereum maar blijven toenemen. Voor bitcoin is deze sinds kerst 2017 niet zo hoog geweest, voor Ethereum was deze zelfs nog nooit zo hoog.



 

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie