Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Bitcoin (BTC) storting op exchanges voor het eerst in maanden groter dan opnames

Vandaag was al op Crypto Insider te lezen dat in de eerste helft van 2020 ruim $2,2 miljard aan bitcoin (BTC) van exchanges wegstroomde. Maar voor het eerst in maanden stroomt er weer meer bitcoin cryptocurrency-exchanges in dan eruit. Dat meldt blockchain-analysebedrijf Glassnode in een onderzoeksrapport gepubliceerd op 21 juli:

- Advertentie -

Al maandenlang wordt er meer bitcoin van exchanges afgehaald er wordt gestort. Vooral in maart, toen het coronavirus uitbrak en alle financiële markten instortte, piekte de hoeveelheid bitcoin dat van exchanges werd opgenomen.

Deze trend werd over het algemeen als bullish gezien voor de BTC-koers, ook door Glassnode. Het duidt namelijk aan dat investeerders van plan zijn om hun bitcoin voor een langere tijd vast te houden en wellicht pas te verkopen tegen hogere prijzen. Daardoor wordt het aanbod op de markt kleiner.

In het nieuwe onderzoekrapport meldt Glassnode dat de afgelopen weken deze trend is omgedraaid. Voor het eerst in maanden stroomt er weer meer BTC exchanges in dan uit. Is deze trendommekeer een bearish signaal?

Dat hoeft niet per se zo te zijn, meldt Glassnode. De afgelopen weken presteren namelijk enkele altcoins beter dan bitcoin en er wordt dan ook van een zogenaamd “altcoin seizoen” of “altseizoen” gesproken in de markt. Analisten speculeren dat sommige beleggers momenteel hun bitcoin in altcoins omzetten.

Vooral altcoins verbonden met de decentralized finance (DeFi) doen het de laatste tijd goed. Tokens als Chainlink (LINK), Aave (LEND) en Compound (COMP) stijgen hard. DeFi Pulse meldt dat er inmiddels $3,68 miljard in DeFi producten zit opgesloten. Het is pas twee weken geleden dat de $2 miljard werd doorbroken. Ook stablecoins groeien in populariteit, de marktkapitalisatie van Tether (USDT) staat nu boven de $10 miljard.

Verder meldt Glassnode dat de transactiekosten op beide Bitcoin als Ethereum maar blijven toenemen. Voor bitcoin is deze sinds kerst 2017 niet zo hoog geweest, voor Ethereum was deze zelfs nog nooit zo hoog.

 

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.187,99 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.187,99 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...