Rico Engelbarts
25/07/2020 09:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/07/2020 09:55

Bitcoin (BTC) whales nemen toe in aantallen, $2,2 miljard aan BTC verliet exchanges

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) whales nemen toe in aantallen, $2,2 miljard aan BTC verliet exchanges

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Volgens het crypto intelligence bedrijf Glassnode verliet in de afgelopen zeven maanden van dit jaar bijna $2,2 miljard aan bitcoin (BTC) gecentraliseerde exchange adressen, waarvan de meerderheid in het tweede kwartaal en 55.400 BTC in het eerste kwartaal. Ongeveer 174.000 BTC verliet de exchange tussen april en juni.
De coins die werden weggehaald bij de exchanges komen overeen met de toename in het aantal adressen dat geclassificeerd wordt als crypto whales. Volgens het bedrijf ben je een whale als je meer dan 1.000 bitcoin bezit. Het aantal whale adressen in vanaf eind april gestegen met 3%.
Glassnode vermoedt dat deze investeerders liever zelf controle willen hebben over hun eigen coins dan dat ze afhankelijk zijn van een derde partij die hun crypto beheren.

“Een groot deel van de recente toename van het aantal whales wordt niet verklaard door nieuw geld, maar eerder door bestaande rijke entiteiten die hun BTC van exchanges terugtrekken.

We kunnen zien dat deze afname van het saldo van BTC op beurzen samenvalt met de toename van het aantal bitcoin-whales. Het correleert ook met de toename van het BTC-saldo van whales, wat te zien is als we de dominantie van whales vergelijken met dominantie van de exchange.”

Glassnode zegt dat hun gegevens aangeven “dat whales Black Thursday mogelijk hebben gebruikt om laag in te kopen om vervolgens hun bitcoin voor de langere termijn in te trekken en te HODL’en in afwachting van de volgende bull run.”
Het aantal bitcoin dat whales in bezit hadden daalde langzaamaan vanaf 2016 tot het begin van dit jaar. Volgens Glassnode daalde het aantal ongeveer met 22% van 6,7 miljoen naar 5,2 miljoen. Het aantal begint sinds het begin van dit jaar toch weer omhoog te klimmen.
Ook zijn whales actief bezig met ethereum (ETH). De de top 100 whales heeft een aantal dagen geleden meer dan 700.000 ETH verplaatst. De verplaatsing vond plaats vlak voor de uitbraak van de ETH koers boven de $250.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie