Kevin Schijven Kevin Schijven
07/07/2020 11:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2023 12:23

Ethereum (ETH) records: DeFi bereikt $2 miljard, aantal dApp gebruikers naar ATH, en meer

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) records: DeFi bereikt $2 miljard, aantal dApp gebruikers naar ATH, en meer

Foto: leksiv/Shutterstock

De Decentralised Finance (DeFi) markt blijft hard doorgroeien. Een nieuw rapport van Dapp.com, gepubliceerd op 6 juli, toont dat het tweede kwartaal van 2020, en voornamelijk juni, een enorme stijging zag in de populariteit van DeFi.
DeFi Pulse meldt dat nu meer dan $2 miljard zit in DeFi. Alhoewel de sector al vorig jaar begon te stijgen, werd pas op 2 juni 2020 $1 miljard bereikt. Op 16 juni begon de toename in een versnelling te komen en op 7 juli werd $2 miljard behaald.


Het rapport van Dapp.com vermeldt ook een aantal nieuwe records. De eerste is dat het totale transactievolume van DeFi apps $11,5 miljard bereikte in het tweede kwartaal van 2020, een toename van 67%. Juni zag het hoogste transactievolume van DeFi apps met $5,7 miljard.


Verder meldt het rapport dat het aantal actieve decentralised app (dApp) gebruikers op het Ethereum (ETH) netwerk verdubbeld (97%) is in het tweede kwartaal van 2020 naar een all-time high (ATH) van 1.258.527.
Daarnaast heeft het transactievolume van DeFi DApps op 21 juni een dagelijkse ATH bereikt van $608 miljoen. Dezelfde dag behaalde de koers van Compound (COMP), grotendeels verantwoordelijk voor de enorme stijging van DeFi in juni, ook een ATH van $372,8.


Desondanks blijkt dat de Basic Attention Token (BAT) de meest gebruikte token is voor DeFi producten. Het zag in een transactievolume van $931 miljoen, meer dan Ether en DAI samen.
Ook meldt het rapport dat inmiddels er meer gebruikers zijn op Hive, de controversiële hard fork van Steem, dan Steem zelf.
Afgelopen weekend zei Stelian Balta, CEO van HyperChain Capital, nog dat DeFi enorm groeipotentieel heeft. Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, bekritiseerde DeFi nog kort daarvoor en noemt het “spannend, maar van korte duur.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie