Justin Sun stapt naar politie nadat anonieme gebruiker $6 miljoen aan STEEM tokens ‘redt’

Het drama tussen TRON (TRX) CEO Justin Sun en de community van Steem (STEEM) en Hive (HIVE) krijgt heeft weer een nieuwe wending.

- Advertentie -

Gisteren was nog op Crypto Insiders te lezen dat op het netwerk van Steem weer een hard fork werd uitgevoerd. Ditmaal was het de bedoeling om de STEEM tokens van gebruikers die verbonden zijn met Hive af te nemen.

Echter verliep de hard fork niet helemaal zoals Justin Sun zich had voorgesteld. Iemand heeft namelijk de fondsen op het nippertje gered. Deze anonieme gebruiker stuurde de 23,6 miljoen tokens, ter waarde van $6 miljoen, naar cryptocurrency-exchange Bittrex.

Andrew Hamilton, een Steem stakeholder en CEO van JPB, meldt dat zijn brief ervoor zorgde dat exchanges toch niet meededen aan de hard fork. Dus besloot Justin Sun het op een andere manier te doen en stuurde de tokens naar een account genaamd “community321.” Echter had iemand anders ook toegang tot dit account en stuurde de tokens direct door naar Bittrex met het volgende bericht:

Dit zijn fondsen die zijn gestolen door de witnesses van Steem met behulp van HF23 op 20 mei 2020 – stuur ze alstublieft terug naar hun oorspronkelijke eigenaren van vóór de hard fork. 🙂

Het is momenteel onbekend wie deze persoon is. Hamilton noemt het een geweldig wending:

Wat een geweldige wending! Hier zullen ze op een dag een film over maken. Het is duidelijk dat Justin Sun zo technisch incompetent is dat hij niet de exclusieve controle over de keys voor community321 had. Het doet me denken aan de gestoorde Romeinse keizer Caligula die werd vermoord door zijn eigen lijfwacht. Dit is wat er met alle tirannen gebeurt – hun eigen binnenste cirkel keert zich tegen hen.

Ondertussen meldt Justin Sun dat hij naar de autoriteiten gestapt is omdat er miljoenen dollars aan tokens gestolen zouden zijn:

- Advertentie -

Wat Steemit Inc. betreft, werden vele miljoenen dollars gestolen door witnesses van Hive. We werken met de autoriteiten en zullen maatregelen nemen om ons geld terug te krijgen! We hebben veel sympathie voor alle Steem witnesses die hetzelfde hebben geleden door toedoen van de Hive witnesses.

De community van Hive ontkent dit en zegt dat het zelfs onmogelijk is om deze fondsen te stelen.

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.080,10 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€16.145,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.196,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.199,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.380,20 Kopen
Laatste nieuws

“Bitcoin” zoekopdrachten in Nederland op hoogste punt sinds 2017, komt de...

0
Bitcoin (BTC) brak onlangs zijn recordprijs die in 2017 gevestigd werd. Het nieuwe record ging gepaard met enorme sprongen in de afgelopen maanden, dit...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...