Kevin Schijven Kevin Schijven
20/05/2020 18:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/05/2020 18:55

TRON (TRX) CEO Justin Sun pakt $5 miljoen af van Steem gebruikers die verbonden zijn aan Hive

icon-altcoins
Altcoin nieuws
TRON_(TRX)_CEO_Justin_Sun_pakt_$5_miljoen_af_van_Steem_gebruikers_die_verbonden_zijn_aan_Hive

Foto: Morrowind/Shutterstock

Het geschil tussen TRON (TRX) CEO Justin Sun en de (voormalige) community van Steem (STEEM) krijgt weer een nieuw staartje. Sun is namelijk van plan wederom een hard fork uit te voeren. Ditmaal om $5 miljoen aan STEEM tokens van zogeheten witnesses op het netwerk te bevriezen.
Netwerk validators en stakeholders worden witnesses op het netwerk van Steem genoemd. Op Crypto Insiders was in maart te lezen hoe Sun het netwerk van Steem had overgenomen. De community probeerde van te voren de overname tegen te gaan door een soft fork uit te voeren, maar dat was tevergeefs.
Sun nam met behulp van cryptocurrency-exchanges Binance en Huobi alsnog het netwerk over middels een hard fork. Dit werd gedaan door de top witnesses te vervangen. Niet veel later splitste een deel van de community zich af en ontstond Hive (HIVE).
Nu blijkt dat Sun weer een stap verder gaat. Via een nieuwe hard fork worden 23,6 miljoen Steem tokens, ter waarde van ongeveer $5 miljoen, van meer dan 50 accounts bevroren.
Steem gebruiker ‘Pharism2’ meldt dat hij vorig jaar 500.000 Steem tokens kocht die nu meer dan $80.000 waard zijn. Hij staat op de lijst van accounts die vernietigd worden. Ze worden allemaal beschuldigd van criminele activiteiten zonder enig bewijs te leveren:


Steem gebruiker ‘They call me Dan,’ meldt dat Sun zelfs $600.000 van hem afpakt:


 
De nieuwe hard fork staat voor vandaag (20 mei) gepland. De slachtoffers vragen de community om deze brief door te sturen naar exchanges in de hoop dat zij de hard fork niet zullen ondersteunen.
Sun ontkent dat hij zelf iets met de hard fork te maken heeft, maar zegt dat hij de beslissing begrijpt. Hive gebruikers zouden namelijk fondsen gestolen hebben van Steem, wat zij weer ontkennen.


Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum (ETH), vraagt zich af waarom niet alle Steem gebruikers inmiddels verhuisd zijn naar Hive. Dat beviel Sun natuurlijk niet die vervolgens aan Buterin vraagt waarom nog niet alle Ethereum gebruikers naar Tron zijn verhuisd:


Hive schoot vorige maand plotseling hard omhoog in waarde nadat het genoteerd werd op Huobi. De cryptocurrency haalde toen zelfs Steem in qua marktkapitalisatie. Inmiddels heeft Steem weer Hive terug ingehaald en staat op het moment van schrijven zelfs 24% in de plus. Dat betekent dat het momenteel om meer dan $6 miljoen gaat aan tokens die worden bevroren.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie