Home Nieuws Altcoin nieuws Hive, de hard fork van STEEM, schiet met 600% omhoog, TRON CEO...

Hive, de hard fork van STEEM, schiet met 600% omhoog, TRON CEO Justin Sun niet blij

- Advertentie -

Hive (HIVE) is met maar liefst 600% in waarde omhooggeschoten nadat de cryptocurrency een paar dagen geleden genoteerd werd op de exchange van Huobi.

Begin maart was op Crypto Insiders te lezen dat Justin Sun, oprichter en CEO van TRON (TRX), Steemit had overgenomen. Steemit is een social-mediaplatform op de blockchain van STEEM. De voormalig eigenaar van Steemit had een enorme hoeveelheid Steem-tokens in bezit die overhandigd werden aan Sun.

De gemeenschap van STEEM vreesde onmiddellijk voor een complete overname van het netwerk door Sun en organiseerde een zogeheten soft fork om dit te vermijden. Dat beviel Sun niet, die vervolgens zelf middels een hard fork met behulp van Binance en Huobi toch de boel overnam.

Sun kreeg een bak van kritiek over zich heen. “Communities zijn niet te koop,” stelde onder andere John McAfee. Ook werd Sun beschuldigd van censuur. De CEO’s van Binance en Huobi meldden toen dat ze niet wisten wat Sun van plan was. Vervolgens werd Hive in het leven geroepen via een hard fork door de community van STEEM.

Een paar dagen geleden werd Hive genoteerd op de Huobi exchange. Dat heeft ervoor gezorgd dat de prijs met meer dan 600% is toegenomen en het handelsvolume bijna 20 keer is vermenigvuldigd in de afgelopen drie dagen. Vandaag is de koers wederom met bijna 40% gestegen naar een waarde van $0,862 op het moment van schrijven.

Hive staat nu op de 31ste plek qua grootste cryptocurrencies op de markt met een marktkapitalisatie van $285 miljoen. In vergelijking staat STEEM nu op de 63e plaats met een kapitalisatie van $87 miljoen en een waarde van $0,235. STEEM is wel de grootste stijger vandaag op de markt met een groei van 45%.

Naar verluidt is niet alleen Huobi verantwoordelijk voor de stijging van de prijs. Hive ontvangt namelijk veel steun vanuit allerlei hoeken, het toont aan dat decentralisatie en gemeenschappen die samenwerken wellicht sterker zijn dan “dictators.”

Een paar uur geleden heeft ook Binance aangekondigd dat het Hive gaat noteren op zijn handelsbeurs. Wellicht drijft dat de prijs nog verder omhoog:

Bitcoin (BTC) is op dit moment wat bearish signalen aan het afgeven en zou zomaar even support kunnen gaan zoeken. De bitcoin koersupdatevideo van Crypto Insider Michiel nog niet gezien? Bekijk ‘m dan snel!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...