Kevin Schijven Kevin Schijven
27/04/2020 11:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/04/2020 11:12

Hive, de hard fork van STEEM, schiet met 600% omhoog, TRON CEO Justin Sun niet blij

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Hive, de hard fork van STEEM, schiet met 600% omhoog, TRON CEO Justin Sun niet blij

Hive (HIVE) is met maar liefst 600% in waarde omhooggeschoten nadat de cryptocurrency een paar dagen geleden genoteerd werd op de exchange van Huobi.
Begin maart was op Crypto Insiders te lezen dat Justin Sun, oprichter en CEO van TRON (TRX), Steemit had overgenomen. Steemit is een social-mediaplatform op de blockchain van STEEM. De voormalig eigenaar van Steemit had een enorme hoeveelheid Steem-tokens in bezit die overhandigd werden aan Sun.
De gemeenschap van STEEM vreesde onmiddellijk voor een complete overname van het netwerk door Sun en organiseerde een zogeheten soft fork om dit te vermijden. Dat beviel Sun niet, die vervolgens zelf middels een hard fork met behulp van Binance en Huobi toch de boel overnam.
Sun kreeg een bak van kritiek over zich heen. “Communities zijn niet te koop,” stelde onder andere John McAfee. Ook werd Sun beschuldigd van censuur. De CEO’s van Binance en Huobi meldden toen dat ze niet wisten wat Sun van plan was. Vervolgens werd Hive in het leven geroepen via een hard fork door de community van STEEM.
Een paar dagen geleden werd Hive genoteerd op de Huobi exchange. Dat heeft ervoor gezorgd dat de prijs met meer dan 600% is toegenomen en het handelsvolume bijna 20 keer is vermenigvuldigd in de afgelopen drie dagen. Vandaag is de koers wederom met bijna 40% gestegen naar een waarde van $0,862 op het moment van schrijven.
Hive staat nu op de 31ste plek qua grootste cryptocurrencies op de markt met een marktkapitalisatie van $285 miljoen. In vergelijking staat STEEM nu op de 63e plaats met een kapitalisatie van $87 miljoen en een waarde van $0,235. STEEM is wel de grootste stijger vandaag op de markt met een groei van 45%.
Naar verluidt is niet alleen Huobi verantwoordelijk voor de stijging van de prijs. Hive ontvangt namelijk veel steun vanuit allerlei hoeken, het toont aan dat decentralisatie en gemeenschappen die samenwerken wellicht sterker zijn dan “dictators.”
Een paar uur geleden heeft ook Binance aangekondigd dat het Hive gaat noteren op zijn handelsbeurs. Wellicht drijft dat de prijs nog verder omhoog:


Bitcoin (BTC) is op dit moment wat bearish signalen aan het afgeven en zou zomaar even support kunnen gaan zoeken. De bitcoin koersupdatevideo van Crypto Insider Michiel nog niet gezien? Bekijk ‘m dan snel!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie