Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
14/04/2020 07:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/04/2020 07:45

TRON's (TRX) Justin Sun kocht Steem-gemeenschap om voor "vijandige overname"

icon-altcoins
Altcoin nieuws
TRON's (TRX) Justin Sun kocht Steem-gemeenschap om voor

Foto: Morrowind/Shutterstock

Groot Steem belanghebbende Dan Hensley heeft TRON bedenker en CEO Justin Sun beschuldigd van het feit dat hij mensen zou hebben omgekocht en zo zijn positie zou hebben gekregen.
Hiervoor zou hij het stemproces, waarin 20 mensen werden geselecteerd om toezicht te houden over de Steem blockchain, hebben belazerd. In Steem’s proof-of-stake model zouden bezitters van de coin kunnen stemmen op partijen die voor hen geschikt leken voor deze posities, ook wel witnesses genoemd. Volgens Hensley heeft Justin Sun een manier gezocht om langs Steem’s gedecentraliseerde stemmodel te gaan door mensen te betalen om op zijn partijen te stemmen. Hensley beschuldigt Sun van omkoping. Een van de bronnen van Hensley zei:

Ik ben mede-oprichter van een dapp genaamd 3Speak die is gebouwd op Steem. TRON bood ons geld, macht, gebruikers en liquiditeit. Er werd ons gevraagd of we mensen konden laten stoppen met stemmen op de witnesses van de gemeenschap en op de witnesses van Justin Sun te stemmen. We hebben geweigerd.

Geen van beide heeft op het moment van schrijven verdere informatie bekend gemaakt over de gesprekken tussen elkaar. De beschuldiging is zo serieus dat Hensley deze maakt onder zijn eigen naam, en deze online heeft gepubliceerd. Hensley geeft zelf aan dat door Sun’s macht de Steem blockchain meer en meer een gecentraliseerd platform lijkt te worden.
Het nieuws dat Sun Steem overnam kwam eind februari naar buiten. De witnessesde grootste stakeholders en de netwerkbeheerders, ondernamen toen direct actie door een soft fork uit te voeren.
Sun ontving al veel kritiek over de overname van Steem. Zelfs miljardair John McAfee tweette begin maart naar Sun: “Communities zijn niet te koop.”

Volgens onze analist David hebben we te maken met een interessante situatie, want hoewel de terugval in de $6K bearish is, weten de bears tot op heden niet door te pakken. Aan de andere kant zien we dat de bulls keer op keer het gewonnen terrein weer snel prijs moet geven. Om welk niveau gaat de strijd? Lees het in Davids net verschenen technische analyse!

De koers van bitcoin begon aan een move en deze lijkt in de richting van de $6.000 te gaan. Bekijk de vandaag verschenen koersupdate van Michiel voor meer!
Heb je afgelopen vrijdag de live Ask Me Anything (AMA) sessie van David en Michiel gemist? Tijdens de sessie, waarin onze analisten in gingen op Bitcoin, het coronavirus en de economie, konden live vragen worden gesteld!

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie