TRON’s (TRX) Justin Sun kocht Steem-gemeenschap om voor “vijandige overname”

Groot Steem belanghebbende Dan Hensley heeft TRON bedenker en CEO Justin Sun beschuldigd van het feit dat hij mensen zou hebben omgekocht en zo zijn positie zou hebben gekregen.

Hiervoor zou hij het stemproces, waarin 20 mensen werden geselecteerd om toezicht te houden over de Steem blockchain, hebben belazerd. In Steem’s proof-of-stake model zouden bezitters van de coin kunnen stemmen op partijen die voor hen geschikt leken voor deze posities, ook wel witnesses genoemd. Volgens Hensley heeft Justin Sun een manier gezocht om langs Steem’s gedecentraliseerde stemmodel te gaan door mensen te betalen om op zijn partijen te stemmen. Hensley beschuldigt Sun van omkoping. Een van de bronnen van Hensley zei:

Ik ben mede-oprichter van een dapp genaamd 3Speak die is gebouwd op Steem. TRON bood ons geld, macht, gebruikers en liquiditeit. Er werd ons gevraagd of we mensen konden laten stoppen met stemmen op de witnesses van de gemeenschap en op de witnesses van Justin Sun te stemmen. We hebben geweigerd.

Geen van beide heeft op het moment van schrijven verdere informatie bekend gemaakt over de gesprekken tussen elkaar. De beschuldiging is zo serieus dat Hensley deze maakt onder zijn eigen naam, en deze online heeft gepubliceerd. Hensley geeft zelf aan dat door Sun’s macht de Steem blockchain meer en meer een gecentraliseerd platform lijkt te worden.

Het nieuws dat Sun Steem overnam kwam eind februari naar buiten. De witnessesde grootste stakeholders en de netwerkbeheerders, ondernamen toen direct actie door een soft fork uit te voeren.

Sun ontving al veel kritiek over de overname van Steem. Zelfs miljardair John McAfee tweette begin maart naar Sun: “Communities zijn niet te koop.”

Volgens onze analist David hebben we te maken met een interessante situatie, want hoewel de terugval in de $6K bearish is, weten de bears tot op heden niet door te pakken. Aan de andere kant zien we dat de bulls keer op keer het gewonnen terrein weer snel prijs moet geven. Om welk niveau gaat de strijd? Lees het in Davids net verschenen technische analyse!

De koers van bitcoin begon aan een move en deze lijkt in de richting van de $6.000 te gaan. Bekijk de vandaag verschenen koersupdate van Michiel voor meer!

Heb je afgelopen vrijdag de live Ask Me Anything (AMA) sessie van David en Michiel gemist? Tijdens de sessie, waarin onze analisten in gingen op Bitcoin, het coronavirus en de economie, konden live vragen worden gesteld!

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€26.597,70 Kopen
1
Bitvavo
€26.138,20 Kopen
2
Bitcoinmeester
€26.387,40 Kopen
3
Litebit
€26.397,20 Kopen
Meer nieuws

XRP, BNB, USDC en DOGE worden nu ondersteund op Pornhub

Pornhub, een zeer populaire pornografische website, ondersteunt nu ook XRP (XRP), Binance Coin (BNB), USD Coin (USDC) en Dogecoin (DOGE). Dat viel als eerst...

Bitcoin (BTC) whales en fundamentals tonen bullish beeld

De hoeveelheid aan bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC erop, oftewel de zogeheten bitcoin-whales, is dit jaar hard toegenomen. Sinds de jaarwisseling hebben...

Bitcoin (BTC) koers na behoorlijke daling weer terug bij af, altcoins worden niet gespaard

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen 24 uur aardig teruggezakt nadat de bulls opnieuw niet door de weerstand bij $37.500 heen konden breken. De komende...

Polkadot (DOT) corrigeert na enorme stijging, maar deze aankondigingen kunnen de koers weer doen opleven

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Polkadot (DOT) nu de vierde grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie. De DOT koers was in drie weken...

Bitcoin wordt vooral illegaal gebruikt, zegt nieuwe Amerikaanse minister van Financiën, maar klopt dat wel?

Janet Yellen, de aankomende Amerikaanse minister van Financiën, noemt cryptocurrencies als bitcoin (BTC) “bijzonder zorgelijk” en zegt dat ze voornamelijk gebruikt worden voor illegale...

Ripple medeoprichter Jed McCaleb dumpt miljoenen XRP ondanks rechtszaak

Jed McCaleb, medeoprichter van Ripple en Mt. Gox, is weer begonnen met het dumpen van grote hoeveelheden XRP (XRP) op de markt. McCaleb verkocht in...