Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Bitcoin (BTC) HODL’ers vergroten hun posities, niveau bereikt jaarlijks hoogtepunt

Het aantal bitcoin (BTC) dat vast wordt gehouden door HODL’ers neemt verder toe en bereikte zelfs een nieuw hoogtepunt voor dit jaar. Dat stelt on-chain analysebedrijf Glassnode in een tweet.

HODL is een term die afkomstig is van het Engelse woord “hold.” Een lange tijd geleden schreef iemand op een forum het woord verkeerd en sindsdien is het een uit de hand gelopen grap. Met HODL’ing bedoelt men het verzamelen en vasthouden van cryptocurrencies zoals bitcoin voor de lange termijn.

- Advertentie -

Volgens Glassnode blijven HODL’ers hun posities dus vergroten, wat mogelijk een teken kan zijn dat meer beleggers geloven dat de bitcoin prijs op de lange termijn zal stijgen. Glassnode, dat analyses uitvoert op basis van data afkomstig van de blockchain, heeft een tool ontwikkeld waarmee dergelijke ontwikkelingen gevisualiseerd kunnen worden, de “HODLer Net Position Change” tool. In een tweet schrijft Glassnode:

#Bitcoin HODLer Net Position Change groeit sinds eind maart dagelijks en bereikt nu jaarlijkse hoogtepunten.

Langetermijninvesteerders vergroten hun posities – en ze verzamelen elke dag meer $BTC.

Ondanks het coronavirus worden de posities voor de lange termijn dus vergroot. Mogelijk zien beleggers bitcoin als een “veilige haven,” waarmee zij hun kapitaal kunnen beschermen. Een andere veilige haven is bijvoorbeeld goud.

In eerder nieuws werd al duidelijk dat er grote hoeveelheden stablecoins aan de zijlijn staan te wachten op cryptocurrency-exchanges. Het is onduidelijk waarom er zoveel stablecoins op exchanges staan, maar dit heeft waarschijnlijk te maken met een groeiende vraag. Stablecoins worden vaak gebruikt om gemakkelijk in en uit bitcoin te stappen.

Tether drukte de afgelopen 25 dagen flink wat nieuwe USDT bij, de stablecoin van het bedrijf. De vraag zou vooral vanuit de hoek van de exchanges komen. Zo zou Binance moeite hebben om aan de groeiende vraag naar stablecoins te kunnen voldoen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.336,47 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.230,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.287,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.296,08 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.300,19 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.336,47 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.230,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.287,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.296,08 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.300,19 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De laatste halte voor vertrek

Ja, de monologen over hoe we ervoor staan kunnen jullie waarschijnlijk wel dromen. Daarom gaan we maar gelijk aan de slag met de grafieken!...