Timo Bult Timo Bult
23/04/2020 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/04/2020 14:45

Bitcoin (BTC) HODL'ers vergroten hun posities, niveau bereikt jaarlijks hoogtepunt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) HODL'ers vergroten hun posities, niveau bereikt jaarlijks hoogtepunt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het aantal bitcoin (BTC) dat vast wordt gehouden door HODL’ers neemt verder toe en bereikte zelfs een nieuw hoogtepunt voor dit jaar. Dat stelt on-chain analysebedrijf Glassnode in een tweet.
HODL is een term die afkomstig is van het Engelse woord “hold.” Een lange tijd geleden schreef iemand op een forum het woord verkeerd en sindsdien is het een uit de hand gelopen grap. Met HODL’ing bedoelt men het verzamelen en vasthouden van cryptocurrencies zoals bitcoin voor de lange termijn.
Volgens Glassnode blijven HODL’ers hun posities dus vergroten, wat mogelijk een teken kan zijn dat meer beleggers geloven dat de bitcoin prijs op de lange termijn zal stijgen. Glassnode, dat analyses uitvoert op basis van data afkomstig van de blockchain, heeft een tool ontwikkeld waarmee dergelijke ontwikkelingen gevisualiseerd kunnen worden, de “HODLer Net Position Change” tool. In een tweet schrijft Glassnode:

#Bitcoin HODLer Net Position Change groeit sinds eind maart dagelijks en bereikt nu jaarlijkse hoogtepunten.

Langetermijninvesteerders vergroten hun posities – en ze verzamelen elke dag meer $BTC.


Ondanks het coronavirus worden de posities voor de lange termijn dus vergroot. Mogelijk zien beleggers bitcoin als een “veilige haven,” waarmee zij hun kapitaal kunnen beschermen. Een andere veilige haven is bijvoorbeeld goud.
In eerder nieuws werd al duidelijk dat er grote hoeveelheden stablecoins aan de zijlijn staan te wachten op cryptocurrency-exchanges. Het is onduidelijk waarom er zoveel stablecoins op exchanges staan, maar dit heeft waarschijnlijk te maken met een groeiende vraag. Stablecoins worden vaak gebruikt om gemakkelijk in en uit bitcoin te stappen.
Tether drukte de afgelopen 25 dagen flink wat nieuwe USDT bij, de stablecoin van het bedrijf. De vraag zou vooral vanuit de hoek van de exchanges komen. Zo zou Binance moeite hebben om aan de groeiende vraag naar stablecoins te kunnen voldoen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie