$3 miljard aan stablecoins staan aan de zijlijn, gaan beleggers instappen in bitcoin (BTC) en altcoins?

De CEO van de blockchain-database startup Messari zegt dat er een enorme hoeveelheid crypto-kapitaal aan de zijlijn staat te wachten, klaar om in te stappen in bitcoin (BTC), ethereum (ETH), XRP (XRP) en de altcoin-markt in zijn algemeen.

- Advertentie -

Ryan Selkis presenteert nieuwe gegevens waaruit blijkt dat cryptocurrency-exchanges namens hun klanten nu meer dan $3 miljard aan stablecoins bezitten. Hij zegt dat deze investeerders in een strategische positie verkeren om in een fractie van een seconde opnieuw de speculatieve cryptomarkt te betreden. Dit liet de CEO weten in een recente tweet:

Er staat nu voor $3 miljard aan stablecoins op verschillende exchanges. Als beleggers de crypto volledig zouden willen uitkeren, dan zouden ze allang geld naar banken hebben overgeboekt. In plaats daarvan hebben we meer ‘dry powder’ in de crypto-economie dan ooit tevoren. In zowel reëel als in marktkapitalisatie percentage.

Stablecoins zijn digitale valuta’s die gekoppeld zijn aan traditionele activa zoals de dollar. Ze zijn ontworpen om een ​​constante waarde te behouden en bieden cryptohandelaren een gemakkelijke manier om te ontsnappen aan de hoge volatiliteit van de cryptomarkten.

In november publiceerde Binance Research een rapport over de gewoontes van 69 groot-vermogende klanten met crypto-bezittingen variërend van $100.000 tot $25 miljoen. Uit de enquête bleek dat 96% van deze groep de stablecoin-markt gebruikt waarbij Tether (USDT) zonder moeite op de eerste plek staat.

USD Tether (USDT) blijft de meest gebruikte stablecoin (40%), ondanks dat de lopende juridische kwestie wordt beschouwd als een van de belangrijkste risico’s voor de industrie.

- Advertentie -

Hoewel er ook alternatieve opties zijn, zoals USDC (Coinbase, Circle) en BUSD (Binance), blijven de fiat gesteunde coins meer prominente te wekken zoals Tether wat ook terug te zien is in de grotere liquiditeit en hogere marktkapitalisatie.

Onlangs liet Circle, het bedrijf achter de USDC stablecoin, weten dat het een opvallende stijging heeft gezien in de adoptie van zijn cryptocurrency.

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.987,90 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€16.001,50 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.081,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.088,40 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.267,50 Kopen
Laatste nieuws

“Bitcoin” zoekopdrachten in Nederland op hoogste punt sinds 2017, komt de...

0
Bitcoin (BTC) brak onlangs zijn recordprijs die in 2017 gevestigd werd. Het nieuwe record ging gepaard met enorme sprongen in de afgelopen maanden, dit...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...