Rico Engelbarts
19/04/2020 14:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/04/2020 14:44

$3 miljard aan stablecoins staan aan de zijlijn, gaan beleggers instappen in bitcoin (BTC) en altcoins?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
$3 miljard aan stablecoins staan aan de zijlijn, gaan beleggers instappen in bitcoin (BTC) en altcoins?

De CEO van de blockchain-database startup Messari zegt dat er een enorme hoeveelheid crypto-kapitaal aan de zijlijn staat te wachten, klaar om in te stappen in bitcoin (BTC), ethereum (ETH), XRP (XRP) en de altcoin-markt in zijn algemeen.
Ryan Selkis presenteert nieuwe gegevens waaruit blijkt dat cryptocurrency-exchanges namens hun klanten nu meer dan $3 miljard aan stablecoins bezitten. Hij zegt dat deze investeerders in een strategische positie verkeren om in een fractie van een seconde opnieuw de speculatieve cryptomarkt te betreden. Dit liet de CEO weten in een recente tweet:
https://twitter.com/twobitidiot/status/1250979847536590849

Er staat nu voor $3 miljard aan stablecoins op verschillende exchanges. Als beleggers de crypto volledig zouden willen uitkeren, dan zouden ze allang geld naar banken hebben overgeboekt. In plaats daarvan hebben we meer ‘dry powder’ in de crypto-economie dan ooit tevoren. In zowel reëel als in marktkapitalisatie percentage.

Stablecoins zijn digitale valuta’s die gekoppeld zijn aan traditionele activa zoals de dollar. Ze zijn ontworpen om een ​​constante waarde te behouden en bieden cryptohandelaren een gemakkelijke manier om te ontsnappen aan de hoge volatiliteit van de cryptomarkten.
In november publiceerde Binance Research een rapport over de gewoontes van 69 groot-vermogende klanten met crypto-bezittingen variërend van $100.000 tot $25 miljoen. Uit de enquête bleek dat 96% van deze groep de stablecoin-markt gebruikt waarbij Tether (USDT) zonder moeite op de eerste plek staat.
USD Tether (USDT) blijft de meest gebruikte stablecoin (40%), ondanks dat de lopende juridische kwestie wordt beschouwd als een van de belangrijkste risico’s voor de industrie.
Hoewel er ook alternatieve opties zijn, zoals USDC (Coinbase, Circle) en BUSD (Binance), blijven de fiat gesteunde coins meer prominente te wekken zoals Tether wat ook terug te zien is in de grotere liquiditeit en hogere marktkapitalisatie.
Onlangs liet Circle, het bedrijf achter de USDC stablecoin, weten dat het een opvallende stijging heeft gezien in de adoptie van zijn cryptocurrency.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie