Circle ziet grote stijging adoptie USDC stablecoin te midden van coronavirus pandemie

Vier maanden nadat Circle besloot zich te richten op stablecoins, zagen zij een onverwachte groei, aldus de eigenaar en oprichter van Circle, Jeremy Allaire. Volgens hem komt dit door het coronavirus.

De vraag naar stablecoins groeit wereldwijd snel, de meeste vraag komt van normale ondernemers die transacties willen verwerken en niet om snel transacties tussen cryptocurrency exchanges te verrichten.

“De afgelopen weken nam de interesse in USDC sterk toe.” zei Allaire. Hij refereert hierbij naar de stablecoin die ze in samenwerking met Coinbase gebruiken. Volgens hen is er een duidelijke vraag naar een digitaal alternatief voor de dollar. De meest recente gebruikers zijn ondernemers uit verschillende sectoren waaronder, e-commerce, advertenties, luxe producten, uitzendbureaus, betalingsproviders, software bedrijven en mobiele banken.

We krijgen steeds meer vraag naar USDC vanuit de Aziatische markt. Ze zoeken een digitaal betaalmiddel wat makkelijk in gebruik is en breed inzetbaar voor midden en kleinbedrijven.

Aldus Allaire. Het aantal gebruikers wat een zakelijke rekening heeft bij Circle is de afgelopen maand met 700% gestegen. Met dit account kan je USDC integreren in je onderneming. Opmerkelijk is dat twee derde van de gebruikers die zich aangemeld hebben niet in de crypto sector werkzaam zijn.

Volgens de statistieken van Coinmetrics is de USDC marktkapitalisatie gestegen met 65 procent, van $444 miljoen naar $734 miljoen. De plotselinge stijging komt volgens Allaire door de coronacrisis, de crisis zorgt voor een versnelde adoptie van blockchain technologie. Een andere reden is de aard van de stablecoin die als onderpand gebruikt maakt van de reguliere dollar.

Wij denken dat er een keerpunt komt in de adoptie van digitale valuta. We zien een recordvolume. Dit geld wordt vooral uitgegeven in Aziatische markten Westerse markten.

Onlangs kwam er nog mogelijk negatief nieuws naar buiten voor stablecoins. Het Financial Stability Board heeft centrale banken wereldwijd namelijk geadviseerd om stablecoins strikter te reguleren en indien mogelijk zelfs te verbieden.

Volgens onze analist David hebben we te maken met een interessante situatie, want hoewel de terugval in de $6K bearish is, weten de bears tot op heden niet door te pakken. Aan de andere kant zien we dat de bulls keer op keer het gewonnen terrein weer snel prijs moet geven. Om welk niveau gaat de strijd? Lees het in Davids net verschenen technische analyse!

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€26.590,10 Kopen
1
Bitvavo
€26.121,10 Kopen
2
Litebit
€26.324,40 Kopen
3
Bitcoinmeester
€26.344,20 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin (BTC) exchange Coinbase beheert nu meer dan $90 miljard aan activa, telt tientallen miljoenen gebruikers

De Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase zag enorme groei in 2020, grotendeels door de stijgende koersen van cryptocurrencies aan het eind van het jaar. Op de website...

Cardano (ADA) schatkist tikt de $100 miljoen aan, maar wat kan het project ermee?

De Cardano (ADA) Treasury heeft onlangs een nieuwe high bereikt van bijna $100 miljoen. Door de stijgende ADA prijs nam de waarde van het fonds flink...

Bitcoin als betaalmogelijkheid bij online casino’s. Hoe werkt dat?

De bitcoin (BTC) wordt steeds populairder. Naast beleggen kan je de bekendste cryptomunt ook voor andere doeleinden gebruiken. Een van die mogelijkheden is de...

Bitcoin core ontwikkelaar treedt terug na controverse, Craig Wright stuurt dreigbrief naar Jack Dorsey

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Craig Wright, de man die beweert dat hij de oorspronkelijke bedenker van bitcoin (BTC) is, weer...

Bitcoin (BTC) dominantie neemt verder af terwijl chainlink (LINK) een nieuw prijsrecord neerzet

Na de dip van de bitcoin (BTC) koers gisteren is de prijs weer aardig gestegen. Het is echter niet bitcoin maar de altcoins die...

Timo’s take: Wordt Cardano (ADA) het nieuwe Ethereum (ETH)?

De cryptomarkt bestaat uit heel veel cryptocurrencies waarvan veel een specifiek doel hebben. Kijken we naar bitcoin (BTC) dan is dit het doen van...