Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
17/04/2020 17:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/04/2020 17:37

Circle ziet grote stijging adoptie USDC stablecoin te midden van coronavirus pandemie

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Circle ziet grote stijging adoptie USDC stablecoin te midden van coronavirus pandemie

Vier maanden nadat Circle besloot zich te richten op stablecoins, zagen zij een onverwachte groei, aldus de eigenaar en oprichter van Circle, Jeremy Allaire. Volgens hem komt dit door het coronavirus.
De vraag naar stablecoins groeit wereldwijd snel, de meeste vraag komt van normale ondernemers die transacties willen verwerken en niet om snel transacties tussen cryptocurrency exchanges te verrichten.
“De afgelopen weken nam de interesse in USDC sterk toe.” zei Allaire. Hij refereert hierbij naar de stablecoin die ze in samenwerking met Coinbase gebruiken. Volgens hen is er een duidelijke vraag naar een digitaal alternatief voor de dollar. De meest recente gebruikers zijn ondernemers uit verschillende sectoren waaronder, e-commerce, advertenties, luxe producten, uitzendbureaus, betalingsproviders, software bedrijven en mobiele banken.

We krijgen steeds meer vraag naar USDC vanuit de Aziatische markt. Ze zoeken een digitaal betaalmiddel wat makkelijk in gebruik is en breed inzetbaar voor midden en kleinbedrijven.

Aldus Allaire. Het aantal gebruikers wat een zakelijke rekening heeft bij Circle is de afgelopen maand met 700% gestegen. Met dit account kan je USDC integreren in je onderneming. Opmerkelijk is dat twee derde van de gebruikers die zich aangemeld hebben niet in de crypto sector werkzaam zijn.
Volgens de statistieken van Coinmetrics is de USDC marktkapitalisatie gestegen met 65 procent, van $444 miljoen naar $734 miljoen. De plotselinge stijging komt volgens Allaire door de coronacrisis, de crisis zorgt voor een versnelde adoptie van blockchain technologie. Een andere reden is de aard van de stablecoin die als onderpand gebruikt maakt van de reguliere dollar.

Wij denken dat er een keerpunt komt in de adoptie van digitale valuta. We zien een recordvolume. Dit geld wordt vooral uitgegeven in Aziatische markten Westerse markten.

Onlangs kwam er nog mogelijk negatief nieuws naar buiten voor stablecoins. Het Financial Stability Board heeft centrale banken wereldwijd namelijk geadviseerd om stablecoins strikter te reguleren en indien mogelijk zelfs te verbieden.
Volgens onze analist David hebben we te maken met een interessante situatie, want hoewel de terugval in de $6K bearish is, weten de bears tot op heden niet door te pakken. Aan de andere kant zien we dat de bulls keer op keer het gewonnen terrein weer snel prijs moet geven. Om welk niveau gaat de strijd? Lees het in Davids net verschenen technische analyse!

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie