Timo Bult Timo Bult
14/04/2020 15:46 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/04/2020 15:46

Centrale banken worden geadviseerd stablecoins te verbieden of strenger te reguleren

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Centrale banken worden geadviseerd stablecoins te verbieden of strenger te reguleren

In een onlangs verschenen document van de Financial Stability Board (FSB) adviseert het adviesorgaan om stablecoins strenger te reguleren of zelfs te verbieden. Het advies is gericht aan de G20-landen en andere verbonden organisaties, en is bedoeld om de mogelijk negatieve gevolgen van stablecoins te voorkomen.
De FSB is een internationaal adviesorgaan dat adviezen uitgeeft over de financiële stabiliteit en deze ook monitort. Terwijl de FSB geen wetgevende macht heeft, beïnvloeden de adviezen de wetgeving van de G20-landen behoorlijk. Naast de G20 zijn ook het IMF, de Europese centrale bank en de Europese Commissie aangesloten bij de FSB.
De crypto-sector maakt zich zorgen over de recent verschenen adviezen. In totaal werden er 10 adviezen geformuleerd en werden onder andere de stablecoins USDT, USDC, TUSD, PAX en DAI bij naam genoemd. In het document valt te lezen:

Autoriteiten moeten de mogelijkheid hebben om de risico’s in verband met of het gebruik van bepaalde of specifieke stablecoins in hun rechtsgebieden beperken of het gebruik ervan te verbieden, indien deze niet voldoen aan de toepasselijke regelgevings-, toezichts- en oversightvereisten.

Vooral zogenaamde ‘permissionless’ stablecoins zouden een pijnpunt kunnen vormen voor de financiële stabiliteit. Zo schrijft het FSB:

Permissionless ledgers of vergelijkbare mechanismen kunnen bijzondere uitdagingen met zich meebrengen voor verantwoording en governance en zijn mogelijk niet geschikt als regelgevers er niet zeker van kunnen zijn dat aan de toepasselijke regelgevings-, toezichts- en oversightvereisten is voldaan.

Dit zou voor volledig gedecentraliseerde stablecoins en daarnaast ook de gehele decentralized finance (DeFi) sector een probleem kunnen gaan vormen. Wat de precieze impact zal zijn als regelgevers de adviezen overnemen is niet duidelijk. Stablecoins worden echter vaak gebruikt voor het kopen en verkopen van bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies.
Volgens onze analist David hebben we te maken met een interessante situatie, want hoewel de terugval in de $6K bearish is, weten de bears tot op heden niet door te pakken. Aan de andere kant zien we dat de bulls keer op keer het gewonnen terrein weer snel prijs moet geven. Om welk niveau gaat de strijd? Lees het in Davids net verschenen technische analyse!
De koers van bitcoin begon aan een move en deze lijkt in de richting van de $6.000 te gaan. Bekijk de vandaag verschenen koersupdate van Michiel voor meer!
Heb je afgelopen vrijdag de live Ask Me Anything (AMA) sessie van David en Michiel gemist? Tijdens de sessie, waarin onze analisten in gingen op Bitcoin, het coronavirus en de economie, konden live vragen worden gesteld!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie