Centrale banken worden geadviseerd stablecoins te verbieden of strenger te reguleren

In een onlangs verschenen document van de Financial Stability Board (FSB) adviseert het adviesorgaan om stablecoins strenger te reguleren of zelfs te verbieden. Het advies is gericht aan de G20-landen en andere verbonden organisaties, en is bedoeld om de mogelijk negatieve gevolgen van stablecoins te voorkomen.

- Advertentie -

De FSB is een internationaal adviesorgaan dat adviezen uitgeeft over de financiële stabiliteit en deze ook monitort. Terwijl de FSB geen wetgevende macht heeft, beïnvloeden de adviezen de wetgeving van de G20-landen behoorlijk. Naast de G20 zijn ook het IMF, de Europese centrale bank en de Europese Commissie aangesloten bij de FSB.

De crypto-sector maakt zich zorgen over de recent verschenen adviezen. In totaal werden er 10 adviezen geformuleerd en werden onder andere de stablecoins USDT, USDC, TUSD, PAX en DAI bij naam genoemd. In het document valt te lezen:

Autoriteiten moeten de mogelijkheid hebben om de risico’s in verband met of het gebruik van bepaalde of specifieke stablecoins in hun rechtsgebieden beperken of het gebruik ervan te verbieden, indien deze niet voldoen aan de toepasselijke regelgevings-, toezichts- en oversightvereisten.

Vooral zogenaamde ‘permissionless’ stablecoins zouden een pijnpunt kunnen vormen voor de financiële stabiliteit. Zo schrijft het FSB:

Permissionless ledgers of vergelijkbare mechanismen kunnen bijzondere uitdagingen met zich meebrengen voor verantwoording en governance en zijn mogelijk niet geschikt als regelgevers er niet zeker van kunnen zijn dat aan de toepasselijke regelgevings-, toezichts- en oversightvereisten is voldaan.

Dit zou voor volledig gedecentraliseerde stablecoins en daarnaast ook de gehele decentralized finance (DeFi) sector een probleem kunnen gaan vormen. Wat de precieze impact zal zijn als regelgevers de adviezen overnemen is niet duidelijk. Stablecoins worden echter vaak gebruikt voor het kopen en verkopen van bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies.

Volgens onze analist David hebben we te maken met een interessante situatie, want hoewel de terugval in de $6K bearish is, weten de bears tot op heden niet door te pakken. Aan de andere kant zien we dat de bulls keer op keer het gewonnen terrein weer snel prijs moet geven. Om welk niveau gaat de strijd? Lees het in Davids net verschenen technische analyse!

- Advertentie -

De koers van bitcoin begon aan een move en deze lijkt in de richting van de $6.000 te gaan. Bekijk de vandaag verschenen koersupdate van Michiel voor meer!

Heb je afgelopen vrijdag de live Ask Me Anything (AMA) sessie van David en Michiel gemist? Tijdens de sessie, waarin onze analisten in gingen op Bitcoin, het coronavirus en de economie, konden live vragen worden gesteld!

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.147,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.869,60 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.900,20 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.963,10 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€15.988,20 Kopen
Laatste nieuws

‘Bitcoin (BTC) is een smalle markt, kan uitgroeien tot wereldwijde markt,’...

0
Volgens de Amerikaanse tv-zender CNBC heeft de CEO van 's werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock, Larry Fink, een aantal positieve uitspraken over bitcoin (BTC) gedaan....
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...