Timo Bult Timo Bult
21/11/2019 07:42 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/11/2019 07:42

Bitcoin (BTC) houdt stand boven $8.000 maar mogelijke uitbraak dreigt

Nieuws
Bitcoin (BTC) houdt stand boven $8.000 maar mogelijke uitbraak dreigt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers bereikte gisteren een nieuwe maandelijkse lowmaar wist stand te houden boven de support bij $8.000. Bitcoin handelt op de uurlijkse grafiek echter wel binnen een symmetrische driehoek waaruit de koers mogelijk uitbreekt. De altcoins zakten de afgelopen 24 uur terug met Binance Coin (BNB) als grootste daler.
Ethereum (ETH) zakte de afgelopen 24 uur met 1,7% naar een waarde van $175,40 volgens data van CoinMarketCap. Ripple’s XRP (XRP) zakt 1,6% terug en staat nu op $0,2501. Binance Coin is op dit moment met een daling van 5,8% de grootste daler van de top 10. BNB, de nummer 8 cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, is daarmee nu $17,75 waard. Binnen de top 10 zijn geen stijgers te vinden.
De totale marktkapitalisatie zakte de afgelopen 24 uur terug van $224,9 miljard naar $219,3 miljard. Bitcoin’s dominantie blijft ook vandaag in de buurt van de 66% en is nu 65,9%.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC)

Na het bereiken van een nieuwe maandelijkse low bij $7.980 is BTC iets hersteld. BTC handelt op de uurlijkse grafiek van cryptocurrency-exchange Coinbase binnen een symmetrische driehoek, wat kan duiden op een mogelijke uitbraak. Dit kan zowel aan de boven- als onderzijde gebeuren.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.072 op Coinbase. De weerstandslijn van het driehoekspatroon bevindt zich bij $8.095 met de support-lijn op $8.050. Mocht bitcoin aan de bovenzijde uitbreken dan zal de $8.200 de volgende weerstand zijn die de bulls dienen te doorbreken om een verder herstel te kunnen realiseren.
Bij een doorbraak aan de onderzijde zal de $8.000 support kunnen bieden. In het geval dat bitcoin ook hier doorheen zakt kan de koers versnellen richting de $7.700 met daaronder een support bij $7.500.
Crypto Insider David heeft een gloednieuwe wekelijkse koersanalyse voor je klaarstaan! Er zijn zowel bullish als bearish signalen, maar wat valt hier uit op te maken? David deelt zijn kennis met je in zijn laatste column.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie