Roy van Krieken Roy van Krieken
16/09/2021 15:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/09/2021 15:05

Bitcoin (BTC) in oktober naar nieuw prijsrecord? Zwitserse bank Dukascopy denkt van wel

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) in oktober naar nieuw prijsrecord Zwitserse bank Dukascopy denkt van wel

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het is een vraag die veel bitcoin (BTC) investeerders ‘s nachts wakker houdt. Wanneer behaalt de koers van bitcoin nu eindelijk een nieuwe all-time high? Op dit moment ziet de koers er erg positief uit, maar uiteraard is het onmogelijk om de toekomst te voorspellen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Dukascopy

Een grote bank uit Zwitserland, Dukascopy, is echter behoorlijk positief. Gisteren maakte deze bank een technische analyse over de koers van de grootste cryptocurrency bekend en de voorspelling die daaruit volgde zag er fraai uit.

In de analyse spreekt Jean-Francois Owczarczak over de mogelijke scenario’s van de bitcoin koers. Volgens hem is de prijs van bitcoin enigszins gekoppeld aan de koers van de Nasdaq, de grote Amerikaanse beurs in New York. Hij stelt dat beide zich op dit moment in een stevige uptrend bevinden. Hij geeft wel aan dat hij op de korte termijn een kleine correctie verwacht omdat de Nasdaq op dit moment overbought is.

Desalniettemin zal de uptrend in stand blijven, zo stelt Owczarczak. Na een regressie van de koersen van de Nasdaq en van bitcoin zal er een behoorlijke prijsbeweging omhoog ingezet worden. Dit zal door kunnen gaan tot diep in de lente van volgend jaar.

Volgens hem zal dit ervoor zorgen dat ergens aan het einde van oktober bitcoin zomaar eens de vorige all-time-high aan kan gaan tikken. Vervolgens verwacht hij dat er support gevonden wordt en dat uiteindelijk de koers van bitcoin nieuwe all-time highs zal gaan neerzetten.

“Ons standpunt is dat we eerst terug onder de $40.000 of zelfs rond de $35.000 kunnen geraken gedurende de komende paar weken. Daarna zal in oktober/november langzaam de basis worden gelegd om vervolgens te versnellen […]. Wij geloven dat we vanaf dat moment nieuwe highs kunnen neerzetten.”

Ook geeft hij aan de ‘risk index’ die zij hanteren op dit moment erg laag staat. Er is dus nog behoorlijke wat ruimte om verder omhoog te gaan.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie