Roy van Krieken Roy van Krieken
20/07/2021 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/07/2021 11:15

Bitcoin (BTC) investeerders blijven aan de zijlijn staan, handelsvolume daalt stevig

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) investeerders blijven aan de zijlijn staan, handelsvolume daalt stevig

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De hoop dat bitcoin (BTC) binnen de kortste keren weer richting de $60.000 zou gaan lijkt intussen steeds kleiner worden. Vandaag bevindt de koers van de grootste cryptocurrency zich helemaal aan de onderzijde van de huidige price range en een verdere daling lijkt niet uitgesloten.

Bitcoin in gevaar? Beleggers stappen over naar defensieve investeringen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Investeerders blijven bearish

Volgens data van crypto analyse bedrijf CoinShares zijn investeerders op dit moment simpelweg ook niet bereid om grootschalig in te slaan. Het handelsvolume van bitcoin daalde deze week dan ook naar een luttele 38% van het jaarlijkse gemiddelde.

In de periode van 12 juli tot 16 juli werd er zo’n $3,9 miljard aan bitcoin verhandeld. Dit is vele malen lager dan de gemiddelde $10 miljard van het jaar 2021. Investeerders blijven rustig aan de zijlijn wachten, zo lijkt het.

Echter, CoinShares stelt dat deze daling in het handelsvolume niet direct reden is voor paniek. Volgens het bedrijf zijn vergelijkbare dalingen in het volume op te merken in dezelfde zomerperiodes in andere jaren. 

Advertentie

Uitstroom van institutioneel geld

Niet alleen het volume is laag, de uitstroom van geld van institutionele, grote investeerders is juist groot. De afgelopen week werd er zo’n $10,4 miljoen door grote investeerders uit bitcoin posities gehaald.

Dit betekent dat van de afgelopen 10 weken, zeker 9 weken een netto uitstroom van institutioneel geld in petto hadden. In de periode van 10 tot 14 mei vond de grootste uitstroom plaats. Toen werd er $98 miljoen door institutionele investeerders uit de bitcoin markt gehaald. Dit ging uiteraard gepaard met de explosieve koersdaling van bitcoin.

Waar er op dit moment nog altijd veel geld uit bitcoin posities wordt gehaald, is dit voor de op-een-na grootste cryptocurrency niet het geval. Voor de derde week op rij vindt er juist geld instroom plaats bij de op-een-na grootste cryptocurrency ether (ETH)

Ook Cardano (ADA) doet het relatief goed. Investeerders zijn ook niet bang om te investeren in cardano.

Het lijkt erop dat investeerders op dit moment de kat uit de boom blijven kijken. Doordat de koers van bitcoin al enige tijd weinig noemenswaardigs laat zien en de nabije toekomst relatief onzeker is, blijven investeerders tijdelijk weg. Blijkbaar zien investeerders daarentegen wel heil in ether en cardano.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie