Kevin Schijven Kevin Schijven
27/05/2020 09:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2020 09:33

Bitcoin (BTC) is begonnen aan een daling naar $1.760, zegt populaire analist

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) is begonnen aan een daling naar $1.760, zegt populaire analist

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Henrik Zeberg, een populaire analist en macro-econoom, zegt dat bitcoin (BTC) wellicht begonnen is aan een daling naar $1.760. Dat zou een behoorlijke klap voor de grootste cryptocurrency op de markt zijn, maar het is zeker niet het einde van bitcoin, zegt de analist.


Zeberg meldde een paar weken geleden al dat hij een daling naar $1.760 binnenkort verwacht. Volgens de analist is bitcoin nu door een cruciale trendlijn gebroken, wat zou kunnen betekenen dat de cryptocurrency inmiddels aan deze enorme daling begonnen is.


Zeberg gebruikt de bekende Elliot Wave theorie voor zijn koersanalyses. Deze theorie, ontwikkeld door Ralph Nelson Elliott in de jaren ’30, is een analytisch model waar gekeken wordt naar herhalende patronen die een combinatie zijn van marktpsychologie en beleggerssentimenten.
Zeberg meldt dat “Wave C” de BTC-koers zo laag als $1.760 kan brengen en wellicht nog deze zomer in de maand juni of juli. Dat zou precies een jaar na de piek van Wave B zijn van ongeveer $13.800. Zeberg noemt de “stijgende reële rente” (nominale rente – inflatie) als de hoofdzakelijke reden hiervoor op.
In vergelijking tot andere bears voorspelt Zeberg hiermee niet het einde van bitcoin. In tegenstelling tot hen verwacht Zeberg juist dat bitcoin vervolgens aan een enorme rally zal beginnen. Dit zal de prijs naar minimaal $34.000, waarschijnlijk naar $54.000, en wellicht zelfs naar $94.000 brengen, zegt de econoom. Zeberg noemt de aankomende daling dan ook een “geweldige koopkans.”


Een andere bekende analist die gebruik maakt van de Elliot Wave is Silk Road oprichter Ross UIbricht. Volgens de gedetineerde kan bitcoin omlaag zakken naar zelfs $1.200, maar ook hij verwacht daarna een sterke stijging weer en wellicht richting $100.000.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie