Bitcoin (BTC) koers naar $100.000 in 2020, zegt Silk Road oprichter Ross Ulbricht

Bitcoin (BTC) koers naar $100.000 in 2020, zegt Silk Road oprichter Ross Ulbricht

Ross Ulbricht werd in 2015 veroordeeld in de Verenigde Staten tot een dubbele levenslange gevangenisstraf plus nog eens 40 jaar. Hij was de oprichter van Silk Road, de beruchte marktplaats op het darknet.

Schijnbaar besteedt Ulbricht zijn dagen in de cel met het analyseren van de bitcoin (BTC) prijs. Hij bracht op 10 december een reeks blogposts uit waarin hij zijn visie over de huidige koers deelt.

Ulbricht, ook bekend als de Dread Pirate Roberts van de film The Princess Bride, beweert dat hij de stijging naar de all-time high eind 2017 van te voren zag aankomen alsmede de crash die erna volgde:

Ik besteedde er niet veel aandacht aan, ik was gefocust op mijn rechtszaak, maar zo nu en dan zag ik een grafiek of zou iemand de prijs vermelden. Uit die magere gegevens had ik nog steeds een sterke intuïtie rond het dieptepunt van $175 dat de bearmarkt voorbij was en dat Bitcoin zijn stijging zou voortzetten.

Destijds hield ik echter mijn gedachten voor mezelf. Ik twijfelde aan mezelf omdat ik zoveel informatie miste en niemand op een voorgevoel wilde misleiden. Mijn voorgevoel bleek correct te zijn en Bitcoin ging met een grote bull-run naar $20.000.

Advertentie

Hij zegt dat doordat hij gevangen zit en geen internetconnectie heeft, hij gemakkelijker het grotere plaatje kan zien. Zijn visie zou niet beïnvloed worden door dagelijks nieuws en marktinformatie. Vervolgens meldt hij dat hij de Elliot Wave theorie gebruikt voor zijn bitcoin-analyse.

De Elliot Wave theorie, ontwikkeld door Ralph Nelson Elliott in de jaren ’30, is een analytisch model waarbij gezocht wordt naar herhalende patronen die een combinatie zijn van beleggerssentimenten en marktpsychologie. Ulbricht beschrijft het als volgt:

Massapsychologie speelt een rol wanneer andere investeerders de prijs zien stijgen en het zorgt ervoor dat ze optimistisch zijn, dus kopen ze ook in, waardoor de prijs verder stijgt…

Uiteindelijk heeft iedereen die zou inkopen dat al gedaan, en is er geen geld meer om de prijs verder te laten stijgen. Vervolgens brengen de paar verkopers, die over zijn op de markt, de prijs omlaag. Terwijl ze dat doen, verandert het optimisme in pessimisme en begint de omgekeerde feedbackloop.

In de blogpost gaat Ulbricht dieper op deze patronen, of Elliot Waves in. Hij zegt dat de huidige wave zich in 2020 zal doorzetten en concludeert zijn analyse met een voorspelling naar $100.000:

We hebben dus een prijs en een doel voor het einde van de wave ergens in de buurt van 2020 rond $100.000.

In gerelateerd nieuws is een petitie op Change.org aan President Trump om Ulbricht vrij te laten razendsnel aan het groeien. Inmiddels hebben meer dan 250.000 mensen het ondertekend. Blijkbaar zijn er ook veel mensen die, ondanks dat ze geen voorstander van bitcoin of Silk Road zijn, ervan overtuigd dat de rechtszaak oneerlijk is verlopen en dat de straf veel te hoog is.

Ook Tim Draper, een bekende bitcoin-bull die onlangs een prijsstijging naar $250.000 voorspeldde, liet weten dat hij het niet eens is met de veroordeling van Ulbricht:

Bevrijd Ross! Laat hem vrij. We hebben ondernemers als die vent nodig! Haal hem uit de gevangenis! Waarom zetten we deze buitengewone mensen in de gevangenis? We hebben hun brein nodig, hun energie, hun levenskracht. Zet hem vrij. Wie weet wat hij nog meer had kunnen bedenken?

Onze technisch analist David van Ineveld heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse online staan. Zijn advies: Hold your fire! Lees in zijn nieuwste analyse waarom!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€6.602,00 Kopen
1
1
Coinmerce
Reviewed
€6.596,91 Kopen
2
2
Bitonic
Reviewed
€6.638,99 Kopen
3
3
SATOS
Reviewed
€6.652,75 Kopen
4
4
Litebit
Reviewed
€6.657,26 Kopen
5
5
Anycoin Direct
Reviewed
€6.668,22 Kopen
Laatste nieuws