Rico Engelbarts
24/05/2020 13:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2020 13:16

‘Bitcoin (BTC) is een monetaire revolutie, geen technische’

Volgens CEO en mede-oprichter van het Bitcoin-investeringsplatform Amber, Aleks Svetski, gaat het tijd kosten voordat bitcoin (BTC) een reguliere investeringsoptie wordt voor het grote publiek. Al zullen die dagen sneller dan traditionele revoluties komen.
Ondanks, of misschien wel dankzij ‘Black Thursday, ontvangt het digitale goud steeds meer interesse van het reguliere publiek. Te midden van de angst en onzekerheid van het coronavirus, zag bitcoin zijn waarde met 130% stijgen ten opzichte van het dieptepunt.
De stijging in interesse voor crypto valt ook samen met de instabiliteit in de traditionele markten. Door bedrijfssluitingen en coronaviruspreventiemaatregelen boekten markten hun slechtste prestaties sinds de beurskrach van 1987. Ondanks enig herstel houden overheidsmaatregelen en de werkloosheidscijfers aan, wat leidt tot bezorgdheid.
Doordat Bitcoin wereldwijd is en het niet in bezit is van overheden, wordt het juist nu gezien als een aantrekkelijk alternatief, zegt Svetski.

“Hoe meer gaten er verschijnen in de samenleving; of het nu monetair, fiscaal, sociaal, politiek is – hoe meer mensen hun rijkdom willen behouden in iets dat immuun is voor geknoei door de overheid.”

Onlangs hebben Wallstreet prominenten, waaronder miljardair Paul Tudor Jones, hun interesse getoond in de crypto. Ook JPMorgan Chase is van mening veranderd en heeft aangekondigd dat hij zijn diensten gaat verlenen aan crypto exchanges Coinbase en Gemini.
Het gaat echter nog wel wat tijd kosten, stelt Svetski. Volgens de CEO is het dan ook geen technische revolutie, maar een monetaire revolutie die tijd nodig heeft om zich te ontwikkelen.

“Het is een monetaire revolutie – die (traditioneel) eeuwen nodig heeft om zich te manifesteren, terwijl Bitcoin in het digitale tijdperk dit waarschijnlijk over tientallen jaren zal doen.”

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie