Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) exchanges Coinbase en Gemini nu klanten van JPMorgan

JPMorgan Chase, de grootste bank van de Verenigde Staten, kondigt aan dat het nu bankdiensten aanbiedt aan klanten van twee bekende cryptocurrency-exchanges: Coinbase en Gemini.

- Advertentie -

The Wall Street Journal (WSJ) meldt op 12 mei dat JP Morgan Chase nu klanten van Coinbase en Gemini ondersteunt bij stortingen, opnames en zogeheten Automatic Clearinghouse (ACH) transacties.

Het nieuws is enigszins verrassend aangezien grote banken als JP Morgan voorheen uit de buurt bleven van de bitcoin (BTC) en altcoin markten. Zij stelden meerdere keren dat de cryptocurrency markt “te risicovol” is, “te volatiel” en “onduidelijk gereguleerd.”

Jamie Dimon, CEO van JPMorgan, noemde in 2017 bitcoin zelfs “oplichterij” en dreigde werknemers te ontslaan als hij hen zou betrappen ermee te handelen.

Het nieuws kan wellicht van grote betekenis zijn voor de adoptie en de koers van bitcoin. Het verhaal zal waarschijnlijk door heel Wall Street worden opgevallen en trekt wellicht nieuwe institutionele investeerders naar de markt.

Er wordt gespeculeerd dat de bank wellicht zijn houding ten opzichte van crypto heeft bijgesteld doordat bitcoin relatief goed presteert tijdens de coronacrisis. Toen het virus uitbrak in het Westen kelderde alle financiële markten wereldwijd, waaronder de aandelenmarkt, de oliemarkt en de crypto-markt. Bitcoin heeft zich inmiddels hersteld, aandelen en vooral olie hebben nog een lange weg te gaan.

WSJ meldt dat Coinbase en Gemini (opgericht door de Winklevoss tweeling, bekend van Facebook rechtszaak) de eerste klanten uit de crypto industrie zijn die JP Morgan ondersteunt. Volgens Mason Borda, medeoprichter en CEO van Tokensoft, was zijn bedrijf echter de eerste. Tokensoft was al klant van JPMorgan sinds 2017:

JPMorgan ontwikkelde vorig jaar een eigen stablecoin die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar: de JPM Coin. Eind vorig jaar kwam naar buiten dat de blockchain-afdeling van JPM wellicht gaat fuseren met Quorum en Consensys.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.948,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€10.002,10 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€10.018,70 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.084,30 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.948,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€10.002,10 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€10.018,70 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.084,30 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin Bulletin: Het einde van de dollar als wereldreservemunt

In juni heeft de Amerikaanse Federal Reserve meer geld geprint dan in de afgelopen 200 jaar bij elkaar. Je leest het goed. De afgelopen...