JP Morgan lanceert eerste door een bank uitgegeven crypto: ‘JPM Coin’

De liefde tussen JP Morgan en cryptocurrency, die er lang niet leek te zijn, blijkt op valentijnsdag toch te bestaan. Gisteren kwam namelijk het nieuws naar buiten dat de megabank ergens in de komende maanden haar eigen cryptocurrency gaat lanceren; JPM Coin.

JPM Coin zal de eerste cryptocurrency ooit zijn die door een bank wordt uitgegeven. JP Morgan zal de crypto gaan gebruiken voor het snel afwikkelen van internationale betalingen. Blockchain-technologie maakt het mogelijk om transacties vrijwel direct te verwerken, waardoor de technologie naar verwachting een revolutie in de financiële wereld zal veroorzaken.

De tak van JP Morgan die de crypto gaat gebruiken verplaatst zo’n $6 biljoen per dag voor klanten van de bank. De bank test al langere tijd de potentie van blockchain, en heeft daarvoor een aantal blockchain-projecten opgezet. De leider daarvan, Umar Farooq, zei over de crypto:

Advertentie

De toepassingen zijn eerlijk gezegd vrij eindeloos; alle bedrijven of instellingen met een gedistribueerd grootboek, kunnen dit goed gebruiken.

De crypto kan het best vergeleken worden met huidige stablecoins zoals tether (TUSD). De waarde van de crypto is namelijk gelijk aan 1 dollar waardoor bedrijven snel en gemakkelijk waarde via een blockchain over kunnen dragen. Waarna een klant de JPM Coin weer inlevert, krijgt de klant het gelijke bedrag in dollars terug en worden de JPM Coins vernietigd.

JP Morgan heeft vaak kritiek geuit op cryptocurrencies, maar lijkt nu andere traditionele instellingen een stap voor te willen blijven. Nadat het nieuws bekend werd gemaakt steeg de aandelenprijs van JP Morgan met 0,5%, waaruit blijkt dat het nieuws dus positief ontvangen werd.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.001,00 Kopen
1
1
Bitonic
Reviewed
€15.859,60 Kopen
2
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.874,80 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€15.928,60 Kopen
4
4
SATOS
Reviewed
€16.105,80 Kopen
Laatste nieuws