Rico Engelbarts
15/02/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/02/2019 06:00

JP Morgan lanceert eerste door een bank uitgegeven crypto: ‘JPM Coin’

icon-altcoins
Altcoin nieuws

De liefde tussen JP Morgan en cryptocurrency, die er lang niet leek te zijn, blijkt op valentijnsdag toch te bestaan. Gisteren kwam namelijk het nieuws naar buiten dat de megabank ergens in de komende maanden haar eigen cryptocurrency gaat lanceren; JPM Coin.
JPM Coin zal de eerste cryptocurrency ooit zijn die door een bank wordt uitgegeven. JP Morgan zal de crypto gaan gebruiken voor het snel afwikkelen van internationale betalingen. Blockchain-technologie maakt het mogelijk om transacties vrijwel direct te verwerken, waardoor de technologie naar verwachting een revolutie in de financiële wereld zal veroorzaken.
De tak van JP Morgan die de crypto gaat gebruiken verplaatst zo’n $6 biljoen per dag voor klanten van de bank. De bank test al langere tijd de potentie van blockchain, en heeft daarvoor een aantal blockchain-projecten opgezet. De leider daarvan, Umar Farooq, zei over de crypto:

De toepassingen zijn eerlijk gezegd vrij eindeloos; alle bedrijven of instellingen met een gedistribueerd grootboek, kunnen dit goed gebruiken.

De crypto kan het best vergeleken worden met huidige stablecoins zoals tether (TUSD). De waarde van de crypto is namelijk gelijk aan 1 dollar waardoor bedrijven snel en gemakkelijk waarde via een blockchain over kunnen dragen. Waarna een klant de JPM Coin weer inlevert, krijgt de klant het gelijke bedrag in dollars terug en worden de JPM Coins vernietigd.
JP Morgan heeft vaak kritiek geuit op cryptocurrencies, maar lijkt nu andere traditionele instellingen een stap voor te willen blijven. Nadat het nieuws bekend werd gemaakt steeg de aandelenprijs van JP Morgan met 0,5%, waaruit blijkt dat het nieuws dus positief ontvangen werd.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement
Advertisement