Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
03/05/2020 13:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/05/2020 13:03

'Bitcoin (BTC) is een serieuze zaak geworden,' aldus Plan B

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin (BTC) is een serieuze zaak geworden,' aldus Plan B

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Maker van het stock-to-flow model van bitcoin (BTC), crypto-analist en Twitter-persoonlijkheid Plan B, vindt dat Bitcoin een serieuze zaak is geworden. Dat vertelde PlanB tegen Peter McCormack tijdens een podcast episode op 1 mei. Bitcoin is en zal veel groter worden dan een simpele troef voegde hij hieraan toe.

“Na een decennium lange reis is Bitcoin geen speelgoed meer.”

Wat 11 jaar geleden begon als een proof-of-concept (POC) voor een peer-to-peer digitaal cashsysteem werd in eerste instantie gezien als een soort speelgoed zei McCormack. In de eerste twee jaar had de coin, die op het moment van schrijven een marktkapitalisatie van ruim $166 miljard heeft, niet eens een marktkapitalisatie van $1 miljoen. De nu wereldberoemde cryptocurrency begon geloofwaardigheid te krijgen toen het $1 per bitcoin bereikte en ging van speelgoed naar magisch internetgeld naar dollarpariteit.
PlanB noemde wel de mogelijkheid van een nieuwe transitie, hoewel hij ervoor koos om niet te speculeren over wat dat precies zou kunnen inhouden tijdens de podcast. Bitcoin maakte namelijk al eens een transitie, namelijk van betalingsoptie naar een activum dat gelijk staat aan goud. Met de halvering die er snel aan zit te komen, zullen wij met z’n allen zien hoe de status van de munt de aankomende weken zal veranderen.
PlanB staat bekend om zijn stock-to-flow model dat gebaseerd op blockrewards, inflatie en de halvering een verwachte koersprijs berekend. In zijn meest recente versie van 27 april heeft hij de waarde goud en zilver meegenomen. Onlangs heeft de maker laten weten dat Bitcoin, gebaseerd op het stock-to-flow model, wellicht een waarde van $1 miljoen in de toekomst zal bereiken.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie