Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

‘Bitcoin (BTC) is een verzekering voor het moment dat alles instort,’ zegt durfkapitalist die 1 miljoen BTC kocht

In een recente aflevering van de Unchained Podcast stelt de bekende durfkapitalist Chamath Palihapitiya dat hij bitcoin (BTC) heeft gekocht als hedge tegen een eventueel catastrofistisch evenement. De miljardair maakte daarnaast bekend dat hij om die reden in 2013 ongeveer 1 miljoen bitcoin heeft gekocht.

Palihapitiya zei onder andere dat hij Bitcoin ziet als iets dat volledig onafhankelijk is van alle autoriteiten in de wereld:

Bitcoin is voor mij het enige dat ik tot nu toe heb gezien dat echt fundamenteel niet gecorreleerd is aan het besluitvormingsproces en aan een besluitvormingsorgaan. Omdat aan het eind van de dag elke andere activaklasse – aandelen, schulden, onroerend goed, grondstoffen – ze allemaal sterk, sterk gekoppeld zijn aan een wetgevend kader en verweven zijn met de financiële markten […]

- Advertentie -

Hij adviseert investeerders dan ook een klein deel van hun portfolio in bitcoin te stoppen, een geluid dat de laatste tijd steeds vaker te horen is. De 1% die een investeerder in bitcoin stopt kan als verzekering dienen mocht het echt misgaan, aldus Palihapitiya.

De durfkapitalist en tevens voorzitter van ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic kocht in 2013, 1 miljoen bitcoin. De cryptocurrency was op dat moment $80 waard. Zijn bitcoin zou vandaag de dag ruim $9 miljard waard zijn. Echter zegt hij niets te willen weten van de waarde van zijn bitcoin aangezien hij het dus als verzekering ziet voor het moment dat alles in elkaar stort. Hij zei over zijn bitcoin:

Ik herinner me dat mijn family office helemaal gek werd toen Bitcoin $20.000 per BTC was, ze hadden zoiets van ‘Uhhh’ en ik dacht ‘Jongens, vertel het me niet, ik wil het niet weten. Haal het van de balans, kijk er nooit naar, houd het ten koste en laat je niet psychisch beïnvloeden door dit getal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.969,20 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.969,20 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...