Rico Engelbarts
12/09/2020 09:53 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/09/2020 09:53

Bitcoin (BTC) is eerlijker verdeeld dan de dollar, dit is waarom

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Dit is hoeveel bitcoin (BTC) miljonairs er zijn

Bitcoin (BTC) bestaat pas 11 jaar en heeft een gigantische groei doormaakt. Er is geen enkel financieel instrument wat zo rendabel was al bitcoin. Tijdens de groei heeft bitcoin flink wat investeerders rijk gemaakt, echter lijkt het moeilijk te achterhalen hoeveel dat er nou precies zijn.
De eenvoudigste manier om te meten hoeveel bitcoin miljonairs er nou precies zijn is door het aantal wallets te tellen dat meer dan $1 miljoen bezit. Iedereen die ongeveer 97 BTC bezit wordt met de huidige koers gezien als bitcoin-miljonair. Dit valt te traceren doordat bitcoin een publiekelijk grootboek heeft. Doordat de koers erg volatiel is stijgt en daalt het aantal wel heel sterk.
Daarbij komt ook nog eens dat sommige mensen een wallet delen en er wallets zijn van exchanges en bedrijven. De aanname dat één adres dus maar van één eigenaar is dus niet geheel geloofwaardig. Wat we wel kunnen zeggen is dat een adres dat meer dan 97 BTC bezit een bedrijf is met een vermogen van $1 miljoen of een particulier die hetzelfde vermogen bezit.
BitInfoCharts meldt dat er 17.005 bitcoin adressen zijn die een balans hebben van $1 miljoen of meer. Er kan echter niet met zekerheid gezegd worden dat het aantal adressen ook gelijk staat aan het aantal personen omdat het kan zijn dat één persoon meerdere adressen bezit. Het is daarom goed om het totaal aantal als een schatting te interpreteren.
Momenteel zijn er 158.545 adressen die meer dan $100.000 aan bitcoin bezitten, 869.463 bezitten minstens $10.000. In totaal worden er 16 miljoen adressen getracked door BitInfoCharts, slechts 0,11% wordt daarvan dus beschouwd als miljonair.
Om een vergelijking te maken heeft Amerika bijvoorbeeld 18,6 miljoen inwoners die een vermogen van $1 miljoen hebben, dat is ongeveer 9% van de volwassenen daar. Er zijn ongeveer 82 keer minder bitcoin miljonairs in verhouding tot het aantal gebruikers dan er volwassen miljonairs zijn in Amerika.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie