Timo Bult Timo Bult
19/02/2021 17:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/02/2021 17:09

Bitcoin (BTC) is nu $1.000 miljard waard terwijl Binance coin (BNB) daalt na nieuwe ATH

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) is $1.000 miljard waard - Binance coin (BNB) daalt hard na nieuwe ATH

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Vanochtend was te lezen dat bitcoin (BTC) de afgelopen 24 uur stabiel was. De koers begon na bij $51.000 steun gevonden te hebben weer te stijgen. In de loop van vandaag steeg bitcoin vervolgens door de $52.000 met een versnelling tot gevolg. Bitcoin is dankzij de stijging vandaag naar een totale waarde van $1 biljoen gestegen!

Bitcoin (BTC) is nu $1.000 miljard waard

Waar we vanochtend Binance coin (BNB) al flink in de plus zagen staan is dit bullish sentiment in de loop van de dag ook naar de rest van de markt overgeslagen. Bitcoin steeg sinds vanochtend vroeg met bijna 8% in waarde en zette een nieuw prijsrecord neer van $54.888 op cryptocurrency exchange Coinbase.
De afgelopen uren is het handelsvolume tevens fors toegenomen. Dit zou een verdere opwaartse beweging krachtiger kunnen maken waarbij bij de ronde getallen weerstand gevonden kan worden. In dit geval kan de $55.000 als eerstvolgende prijszone weerstand bieden. Omlaag zou bij $52.500 steun kunnen liggen, mocht bitcoin alsnog weer terug zakken.
Bitcoin bereikt met de stijging een belangrijke mijlpaal. Alle bitcoins bij elkaar zijn nu namelijk maar liefst $1 biljoen, of $1.000 miljard waard! Dit houdt in dat sinds begin 2021 de bitcoin markt bijna verdubbeld is. Op 1 januari waren alle bitcoins bij elkaar namelijk nog $546 miljard waard. Bitcoin is hiermee nu meer waard dan het grote Chinese bedrijf Tencent en bevindt zich een kleine $400 miljard van Google af.

Binance coin (BNB) daalt flink na bereiken nieuwe ATH

En dan is er natuurlijk nog Binance coin. De altcoin kon de afgelopen dagen enorm in waarde stijgen en werd uiteindelijk de op een na grootste altcoin van de markt! Vanmiddag rond 15:00 zette de crypto van crypto exchange Binance een nieuwe all-time high (ATH) van $347,91 neer op Binance. Op het moment van schrijven is BNB echter alweer 16% in waarde gedaald waarmee de altcoin nu $291,50 waard is.
Ook bij de rest van de altcoins zijn de cijfers in de loop van de dag groener gekleurd. Ethereum (ETH) stijgt 2% en is $1.947 waard. De $2.000 ligt hiermee binnen handbereik. Polkadot (DOT) zet tevens een mooie stijging neer en staat 7,8% in de plus. Cardano (ADA) blijft echter alsnog wat achter. De altcoin staat 0,2% in de min en is $0,92 waard.
Al met al steeg de cryptomarkt met 5,2% in waarde. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn hiermee bijna $1,7 biljoen waard. Daarvan maakt bitcoin dus $1 biljoen uit!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie