Timo Bult Timo Bult
19/02/2021 08:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/02/2021 08:02

Bitcoin (BTC) koers relatief stabiel, maar wat is er met Binance coin (BNB) aan de hand?!

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers relatief stabiel, maar wat is er met Binance coin (BNB) aan de hand

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptomarkt blijft gekke bewegingen maken met opnieuw Binance coin (BNB) dat enorm kon stijgen. Dit terwijl de meeste cryptocurrencies, waaronder bitcoin (BTC), afgelopen nacht juist wat in waarde daalden. BNB steeg zelfs zo hard dat het nu de derde grootste cryptocurrency op de markt is! Maar waar komt deze stijging zo plotseling vandaan?

Bitcoin (BTC) vindt support bij $51.000

Te beginnen met een korte blik op bitcoin. De prijs van bitcoin handelde de afgelopen 24 uur in een lichte neerwaartse trend. Exact 24 uur geleden was bitcoin $52.079 waard. Op het moment van schrijven is dat $51.753 op cryptocurrency exchange Coinbase, een kleine daling van 0,5%. Toch lag het dieptepunt van de afgelopen 24 uur iets lager. De lokale low werd gevormd bij $50.752.
Sindsdien is bitcoin dus weer wat in waarde gestegen. De koers blijft hiermee aan de bovenzijde van de Bollinger Bands op de 4-uurs grafiek waarbij afgelopen nacht support werd gevonden op de middellijn van deze indicator. Bij een verdere move omhoog dient de $52.000 weer gebroken te worden.

Ontwikkelingen die mogelijk bijdragen aan Binance coin (BNB) stijging

Binance coin is op dit moment hét onderwerp van gesprek. De altcoin handelde begin dit jaar nog rond een prijs van $36. Maar de prijs van BNB tikte vanochtend vroeg een nieuwe all-time high (ATH) van $283 aan! Dit is een stijging van bijna 700%.
Dankzij de stijging van BNB is de marktkapitalisatie ook fors gestegen. Op dit moment is Binance coin zelfs de tweede grootste altcoin van de markt, onder ethereum (ETH) en boven tether (USDT). Maar wat drijft deze stijging aan?
Een van de redenen dat Binance coin zo fors gestegen is, is de Launchpad. Onlangs werd de SafePal (SFP) tokenverkoop op dat platform gehouden. Hoe meer BNB je in bezit had, hoe meer SFP je mocht kopen. Dit zorgt vaker voor prijsstijgingen aangezien de vraag naar BNB toeneemt. Maar dat verklaart niet de stijgingen ná deze tokenverkoop.
Onlangs werd DODO (DODO) token aangekondigd op Launchpad. Dit verklaart mogelijk de huidige stijging. BNB bezitters kunnen over de komende 14 dagen hun BNB, BETH, en BUSD staken in ruil voor DODO tokens. Dit zorgt dus opnieuw voor een grote stijging in de vraag naar BNB. Meer info over de DODO launchpad lancering vind je hier.
Naast de Launchpad-projecten doet het Binance ecosysteem het goed. De Binance Smart Chain zag het aantal unieke adressen enorm stijgen. Dit is onder andere te danken aan DeFi projecten die gebaseerd zijn op de Binance Smart Chain die nu tractie beginnen te krijgen, mede dankzij de hoge transactiekosten op Ethereum. Gouden tijden dus voor BNB bezitters!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie