Timo Bult Timo Bult
10/01/2020 07:53 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/01/2020 07:53

Bitcoin (BTC) kan geen standhouden boven $7.800 en zakt verder terug, bitcoin SV (BSV) stijgt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) kan geen standhouden boven $7.800 en zakt verder terug, bitcoin SV (BSV) weer de enige stijger

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) zakt verder terug nadat het eerder door de $8.000 heen zakte. Bij de altcoins zijn de cijfers daarnaast ook vandaag weer rood, echter zijn er in de top 10 nog wel twee stijgers te vinden. In dit artikel lees je alles over de huidige stand van zaken binnen de cryptomarkt!
Beginnend met de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. Ethereum (ETH), de grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie, staat 1,6% in de min en zakt daarmee terug naar een waarde van $137,50, aldus prijsinformatiewebsite CoinMarketCap. Ripple’s XRP (XRP) zakt 2% terug en is nu $0,2033 waard.
Net zoals gisteren kan bitcoin SV (BSV) als een van de weinige binnen de top 10 stijgen. BSV stijgt 1,8% in waarde en is nu $118,10 waard. Ook monero (XMR) kan stijgen, al gaat het om een stijging van slechts 0,3%. Daarmee is XMR nu $57,90 waard.
Al met al daalde de totale marktkapitalisatie met iets meer dan $3 miljard. De cryptomarkt is daarmee nu $206,9 miljard waard. Bitcoin levert ook vandaag weer iets van zijn dominantie in; de bitcoin dominantie staat nu op 68,5%.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC)

Bitcoin begon op 8 januari aan een neerwaartse beweging nadat het twee keer de $8.400 kon testen. Die neerwaartse beweging zette ook de afgelopen 24 uur voort nadat de support bij $7.800 het begaf.
Wel kon BTC gisteravond nog even terug omhoog stijgen nadat de support bij $7.800 voor een stuiter zorgde. Zodoende werd de weerstand bij $8.000 kort getest, maar al gauw bleek dat dit niet duurzaam was. BTC zakte namelijk snel weer terug om vanochtend vroeg alsnog door de $7.800 heen te zakken.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.722 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Mocht de BTC koers de komende uren verder dalen dan bestaat er de kans dat de $7.600 steun biedt. Mochten de bulls de koers boven dit prijsniveau kunnen houden dan zal de $7.800 nu het eerstvolgende obstakel vormen.
De koers van bitcoin dipte op 2 januari even kort onder de $7.000, maar de bears verloren de strijd in deze zone. Toch was de dip positief in meerdere opzichten. Waarom? Lees het in de nieuwe wekelijkse analyse van Crypto Insider David!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie