Timo Bult Timo Bult
09/01/2020 07:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/01/2020 07:43

Bitcoin (BTC) kan opwaartse beweging niet voortzetten en corrigeert onder de $8.000

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin hashrate is 45% gedaald, de op één na grootste daling ooit

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na een aantal groene dagen te hebben gehad met sterk stijgende koersen, ziet het beeld er vandaag anders uit. Zo kleurt de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie voor het grootste deel rood. Ook bitcoin (BTC) zakte de afgelopen 24 uur weer terug nadat het de afgelopen dagen nog een aantal belangrijke weerstandszones kon breken.
Beginnend met de altcoins in de top 10 is te zien dat ethereum (ETH) volgens CoinMarketCap met 3,5% in waarde daalt en nu $139,90 waard is. Ook Ripple’s XRP (XRP) zakt terug en staat 3% in de min. XRP is daarmee nu $0,2075 waard. De enige stijger binnen de top 10 is op dit moment bitcoin SV (BSV). De nummer 9 crypto staat 1,2% in de plus en is nu $116 waard.
Al met al verloor de cryptomarkt de afgelopen 24 uur zo’n $8 miljard in waarde. Op het moment van schrijven staat de totale marktkapitalisatie op $210,4 miljard. Bitcoin levert weer een klein beetje van zijn aandeel in het totaal in; de bitcoin dominantie staat op dit moment op 68,7%.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin (BTC)

Gisteren kon op Crypto Insiders gelezen worden dat de bitcoin koers flink door kon stomen en door de $8.000 heen kon breken. Uiteindelijk werd de weerstandszone die zich bij $8.400 bevindt twee keer getest door de koers. Tot een verdere uitbraak kwam het echter niet.
Bitcoin corrigeerde weer terug naar beneden en kwam zelfs weer onder de $8.000 terecht. Een low werd bij $7.845 neergezet waarna BTC weer iets kon herstellen naar het prijsniveau waar het nu handelt. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.943 op cryptocurrency-exchange Coinbase.
De bitcoin koers bevindt zich dus op dit moment vlak onder de weerstand die eerder al eens werd gebroken. Dit is dan ook voor nu het eerstvolgende obstakel. Daarboven zal de $8.400 mogelijk weer weerstand bieden. Zakt de BTC koers verder terug dan is de support bij $7.800 belangrijk om in de gaten te houden.
De koers van bitcoin dipte op 2 januari even kort onder de $7.000, maar de bears verloren de strijd in deze zone. Toch was de dip positief in meerdere opzichten. Waarom? Lees het in de nieuwe wekelijkse analyse van Crypto Insider David!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie