Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) kan naar $500.000 stijgen na halving, stelt Pantera Capital CEO

Bitcoin (BTC) kan naar $500.000 stijgen na halving, stelt Pantera Capital CEO

Dan Morehead, eigenaar van Pantera Capital, heeft een prijs voorspelling gedaan voor bitcoin (BTC). Volgens hem is de kans groter dan 50% dat bitcoin zal stijgen. En als hij stijgt, dan stijgt hij flink. Bitcoin kan volgens hem wel eens $500.000 waard zijn tegen augustus 2021.

In een brief aan zijn investeerders schreef de eigenaar van het bedrijf dat bitcoin heel sterk presteert in vergelijking met goud, olie en aandelen. In de eerste instantie twijfelde Morehead nog over dergelijke uitspraken. Hij had zo zijn bedenkingen over de aanstaande halving, maar logischerwijs zou de prijs moeten stijgen als het aanbod aanzienlijk daalt.

“Bitcoin bereikt historisch gezien zijn bodem 459 dagen voor de halving. De prijs explodeerde toen na de halving. We zagen daarna een bulltrend van 446 dagen. Als de geschiedenis zich herhaalt zouden we een piek moeten zien van $533,431 in augustus 2021. Natuurlijk is er een grote als, een dergelijke prijs zou absurd zijn maar ik schat de kans 50% in.”

- Advertentie -

Bitcoin doet het ten opzichte van goud erg goed. Hij schreef eerder aan zijn investeerders dat bitcoin beter zou presteren dan goud.

Volgens Morehead verliest goud wat populariteit maar zal het niet binnen een dag verdwijnen. Goud is al ruim 5.000 jaar beschikbaar en verdwijnt dus niet zomaar. Morehead maakte ook een opmerking over de olie-industrie. “We hoeven mensen tenminste geen geld toe te geven om bitcoin te houden,” aldus Morehead. Dit naar aanleiding van de olieprijs die een negatief prijspunt behaalde voor de eerste keer in de geschiedenis.

“Olie is momenteel een waardeloze investering. De groei van olie heeft over 35 jaar nooit meer dan 6% groei gezien. Terwijl bitcoin over zijn 9 jarig bestaan meer dan 215% rendement zag.”

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.256,55 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.155,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.202,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.213,39 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.223,07 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...